Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hızlı nefes
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

hızlı nefes

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gkce64 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gkce64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hızlı nefes
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2024 Saat 07:10
hocam merhaba. oğlum 8 yaşında.Bir anda hizli nefes alip verme,halsizlik,yorgunluk,ayakta durmada zorlanma ayakta durunca mide taraflarįnda ağri olduğunu söyledi.ciğerlerini dinledim sıkıntılı,hirıltıli sesler vardı hemen doktora goturdum ventolin,cortair buhar ile biraz rahatladı.Akciğer filmi temiz,crp düşük dedi.zaturre değil dedi.2 saatte bir buhar verin dedi.çocuğum rahatladi ama nefes alip cerme çok hizli.60 değil ama.dakikada 30 uyurken.ama çok vurgulu.öksürük ateş yok.kalbinden falan olur mu korkuyoruz.yoksa basit grip mi?tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2024 Saat 11:17
Grip!! AMA.... Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. 
Sakin Turk doktorlarinin Astim tanilarina inanmayin ve Astim ilaclarini kullanmayin. 
Hele hele, sakin Kortizon ( Cortair) kullanmayin.
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun. 
Yukarı Dön
gkce64 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gkce64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2024 Saat 10:51
tesekkur ederim hocam.cocuk bilhassa sabahlari  hiriltili uyaniyor.ciģerden ses geliyor.karın kasları  nefesten dolayı çok hareketli oluyor.kendisi de rahatsiz olunca ventolin nebul vermek zorunda kaldim.ventolini gunde 1 kez alinca rahat ediyor.cigerden gelen ses kesiliyor.sadece boyle durumlarda gunde 1 kez versem zarari olir mu. astim ataği boyle olur mu? burun akintisi oksuruk başka hiçbir şey yok.
     Sizi 13 yıldır tanıyorum.,kizimi da sizin  söylediklerinize harfiyen uyarak buyuttum.İyi ki varsınız hocam

Düzenleyen gkce64 - 21 Nis 2024 Saat 11:03
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2024 Saat 12:22
Gunde 1 defanin bir zarari olmaz.
Yukarı Dön
gkce64 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gkce64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2024 Saat 03:04
Teşekkür ederim.
Hocam tahlil sonuçlarını söylemeyi unutmuşum.
TSH 0,35 doktor düşük, 1 ay sonra gelin tekrar bakalim dedi.1 ayı beklemeyip endokrine gidelim mi?
Demir bağlama iyi ama demir(serum) 18. ben depoya bakarim ,depo dolu dedi.kan ilacı vermedi gercekten gerek yok mu?
  Birde  bebekliğinden beri daha çok gece terlemesi var.vucut terden sonra kendi  ısısına çok geç geliyor.buz gibi oluyor.hipotermi gibi.sorun olur mu? ne yapmamiz lazîm.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2024 Saat 09:26
1) T3 ve T4 degerleri nasil?
2) NIYE bakildi?
3) Dogdugunda bakilmamis mi?
4) Ben olsam, Gerek varsa; BASKA bir (hastane icinde OLMAYAN)  ozel laboratuvarda; TSH, T3 ve T4 baktiririm.
Yukarı Dön
gkce64 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gkce64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2024 Saat 11:22
rutin kontrol olsun diye bakıldi.T 3 T 4 normal dedi.T 4  13.4 
T3 ü göremedim sonuçta.
 bugun de sabaha kadar soğuk ter ve vücut ısısı çok düşük olunca endokrine gideyim diye düşündüm.vucut isisi şimdi bile 35.4.
doğduğunda bakildi.
TSH niye düşer.
demir ilaci kullanalim mi peki

Düzenleyen gkce64 - 22 Nis 2024 Saat 17:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2024 Saat 18:05
Guvenilir bir OZEL laboratuvarda baktirip bana yazin.
Demir ne alaka?? Hgb:11.5g/dL ve ustu ise, sakin Turk doktor akli ile demir ilaci vermeyin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.