Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gül_se61
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
|
Konu: İbuprofen alerjisi Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 08:17 |
Kadir bey merhabalar,sizi bir arkadasımın vasıtasıyla tanımış oldum..Bayağıdır verdiginiz bilgileri okuyorum,gerçekten çok değerli bilgiler..Artık sizi takipteyim.
Benim size sorum olacaktı.
Oğlum 4 yaşında 20 kg.
Oğlumun daha önceden verdigimiz şurup neticesinde vücudunda döküntü olması nediniyle ibuprofene karşı alerji oldugu saptandı..Ama kesinlik kazanmadı.En son ateşinin düşmemesi üzerine doktor dolven verdi.Gece sabaha karşı ateşinin 39 u geçmesiyle dolven suruptan 1ölçek verdim.Sabah 8-9 gibi ellerinde üşüme morarma ,titreme meydana geldi.Bayağı soğuktu elleri.Kanı çekilmiş gibiydi.Akabinde hızlıca ateşi çıtı.
Bende şurubun dokundugunu düşündüm.Sizce suruba karşı bir tepkimi vrdi?
diğer sorumda oğlumun burnunda aşırı tıkanıklık,iştahsızlık,gözlerinde sulanma ve yanma,sık idrara çıkma(hastalıgındaki ilk gün),39.5 yi bulan ve 4 gündür geçmeyen ,inip çıkan ateş var.Öksürük yok.Geceleri nefes alamıyor,çok sesli horluyor.Antibiyotik kullanmama gerek varmı?(forumu okudukça antibiyotik gerek olmadıgınıda öğrenmiş oldum :)
Verdiginiz bilgiler dogrultusunda grip oldugunu düşünüyorum.(Doktora götürdük.idrar ve strepA testleri yaptırdı sonuçlar temiz çıktı..)
yardımcı olursanız memnun olurum..
Düzenleyen gül_se61 - 04 Mar 2012 Saat 10:25
|
 |
gül_se61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 09:12 |
size eşimin dönüşümlü olarak oğlumuza actifed verdiginiz yazmayı unutmuşum.sizce vermelimiyiz?
edit: şimdi eski konuları okudukça actifed kullanımını tavsiye etmediginizi farkettim.Neden önermiyorsunuz hocam.merak ettim mazur görün..sadece bilgilenme amaçlı..
Düzenleyen gül_se61 - 04 Mar 2012 Saat 09:55
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118601
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 18:36 |
Neresini duzeltsekki; 1- Bu yasta Streptokok enfeksiyonlari son derecede nadirdir, StrepA gerekmiyordu. 2- Erkek cocuklarinda IYE gorulmez (son derecede nadirdir, ancak "sepsis" gecirip, kana mikrop karisip, kan bobreklerden suzulurken mikroplar bobrekleri enfekte edecekte, ancak ondan sonra).3- Dolven "Ibuprofen" grubu ilac olup, dozu; kilo basina 10mg. dir. 24 saat icinde 2 olcekten fazla verirseniz dokunur. 4- Ibuprofen allerjisi ben hic gormedim ve duymadim.Hem Ibuprofen allerjisi var diyorsunuz, hem Dolven veriyorsunuz ( verdiginiz ilacin ustunu okusaniza). Demekki; bu ilaca allerji de yokmus. 5- Actifed, sadece vucut savunmasi olan oksuruk ve burun akintisini bastirarak sanki iylesmis gibi sizleri kandiran bir ilactir.Halbuki oksuruk ve burun akintisi vucudun savunma mekanizmalari oldugundan, bunlarin baski altina alinmalari cocugu daha hasta bir duruma sokacaktir. Ondan sonra da cocugunuza "Astim veya Brosit" tanilari konulacaktir. Gunumuz piyasasinda uckagitlar bu sekilde yapiliyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Mar 2012 Saat 18:38
|
 |
gül_se61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 22:11 |
Hocam cok teş.ederim.
Götürdüğümüz doktora bu yönde alerjisini söyledigimiz halde verdi.Zaten ben minoset tercih ettim onu kullanmadım eşim lafımı dinlemeyip 1 ölçek verdi.onunla sınırlı kaldı..
Ama siz böyle bir alerji yoktur diyorsunuz..içim şimdi rahatladı..
ayrıca evdeki actifed ve actidemi çöpe attık biraz önce, forumda yazdıklarınızı sabahtan beri dikatlice okudum,doğru sanıdıgm bir çok yanlışı sayenizde ögrendim.tekrar cok teş.ederim..Allah size uzun ömürler versin..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 04:34 |
Oyle bir allerji yoktur demiyorum, yanlis anlasilmasin. Ibuprofen allerjisi olsa idi, ( icerigi Ibuprofen olan) Dolven'de dokunur, oda dokuntu yapardi, onu belirtmek istedim. Yoksa, tib da her zaman her sey olabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Mar 2012 Saat 04:46
|
 |
gül_se61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 22:02 |
anladım hocam.evt haklısınız Dolven'de bu madde var içerigini okudum şimdi..
peki acaba 3 gün önce vücut ısısında ani düşüsün ve tırnaklarında morarmanın nedeni dolven şurup olabilir mi?
PS: önerdiginiz cold mix oğlumun burun tıkanıklığını bir gecede geçirdi..Rahat nefes alabiliyor şu an..çok teş.ederim..
Düzenleyen gül_se61 - 05 Mar 2012 Saat 22:04
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 18:51 |
Evet, olabilir. Her zaman anlatmaya calisiyorum, su atesi rahat birakin. Onun bir vazifesi var. Bizim doktorlarin sizleri ates ile korkutmalarina asla kulak asmayin, onlar size "show" yapmak pesindeler. Ates; vucut savunmasidir, o olmadan "bagisiklik sistemi" harekete gecmez, ondan sonra da bizim doktorlar size; "-cocugunuzun bagisikligi bozuk, duzeltmek icin filanca otu kullanin-" derler. Verdikleri ilac da "Etanol" yani saf alkoldur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Mar 2012 Saat 18:52
|
 |
gül_se61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 09:34 |
anlıyorum hocam haklısınız hep korkutulmuşuz havale geçirir diye..
peki bir çocugun ateşinin kaça kadar cıkmasını beklemeliyiz.yani müdahele etmemizi gerektirmez?
|
 |