Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İDRAR YOLU ENF
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİDRAR YOLU ENF

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: İDRAR YOLU ENF
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2007 Saat 01:12
MERHABA
2 AY 23 GÜNLÜK BİR KIZM VAR 5700 GRAM SADECE ANNAE SÜTÜ ALIYOR İKİ GÜN ÖNE BAŞLAYAN MEMEYİ EMMEK İSTEMEME SADECE EMZİK EMME GİBİ BİR ŞİKAYETİMİZ OLDU.ÇOK ACIKINCA 3 SAATTE BİR EMİYOR ONUN DIŞINDA ASLA MEMEYİ TUTMUYORDU DOKTORDA MUAYENESİ NORMAL ÇIKTI TİTİNDE 10-15 LÖKOSİT NADİR ERİTROSİT ÇIKTI
CRP KÜÇÜKTÜR 8
WBC 13000, PERFERİK YAYMA LENFOSİT HAKİMİYETİNDE
SEDİMENTASYON  4,ÜRE 7 ,KREATİNİN 0,4
AST 69
ALT 53
İDRAR KÜLTÜRÜ HENÜZ ÇIKMADI
BİZİ HASTANEYE YATIRMADAN AYAKTAN SEFİKSİM VERDİLER.
BUGÜN BEBEĞİM GAYET İYİ EMİYORDU ,EMZİĞİ ONA HİÇ VERMEDİM BUGÜN .GALİBA KAFASI KARIŞIYO DİYE ÇÜNKÜ YENİ BAŞLAMIŞTIK.AKSİNE BUGÜN ÇOK FAZLA EMMEK İSTEDİ HEP.(HENÜZ TEDAVİYE BAŞLAMADIK)
 BENİM SORUM ŞU SİZCE TEDAVİMİZ DOĞRUMU
NE YAPMALIYIZ BİRDE
AST VE ALT NEDEN YÜKSELMİŞ OLABİLİR DOKTOR HANIM
KIYMETLİ ZAMANINIZDAN BİZE AYIRDIĞINIZ İÇİN BİNLERCE TEŞEKKÜRLER.CEVABINIZI BEKLİYORUM İYİKİ VARSINIZ
VE AYRICA BU AST ALT YÜKSEKLİĞİNDE ANTİBİYOTİK KULLANILIR MI

Düzenleyen sezi - 03 Kas 2007 Saat 01:18
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2007 Saat 12:03
Merhaba...
Bebğinizde idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Bunun için gerekli kültür alınmış ve tedavi verilmiş. Bunlar yanlış değil. ALT ve AST biraz yüksek. Bir süre sonra tekrarlanıp yine yüksek olması halinde ileri tetkik edilmesi gerek. ALT ve AT yüksekliği nedeniyle hemen antibiyotik başlanmaz. Önce neden ortaya konmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu sırasında da yükselebilir. Tedaviden sonra tekrarlanmalı ve dedğim gibi hala yüksek olma durumunda incelenmeli. Sevgiler...
Yukarı Dön
sezi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2007 Saat 12:30

TEŞEKKÜR EDERİM DOKTOR HANIM.

EMMEK İSTEMEMESİ DÜZELDİ,BEN EMZİK VERMAYİ AZALTINCA NEŞESİ DE İYİ GİBİ.AMA EMZİK DE AÇIKÇASI BANA ÇOK YARDIMCI OLUYORDU TEK BAŞIMAYIM EVDE. BÜYÜK RAHATLIKTI BENİM İÇİN.
BU ANNE MEMESİNİ REDDİ SADECE EMZİĞE OLAN BAĞLILIĞINDAN OLABİLİR Mİ SİZ NE DERSİNİZ?
ÇÜNKÜ İDRAR YOLU ENFEKSİYONU HALA DEVAM EDİYOR OLMASINA KARŞIN EMMESİ DÜZELDİ.
EMZİK BÖYLE BİR SOĞUKLUK YARATABİLİR Mİ ANNE VE BEBEK ARASINDA.ÇOK ACIKMAZSA ASLA MEME BAŞINI TUTMUYOR ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BAĞIRIYORDU YERE KOYUP EMZİK VERİNCE HEMEN SAKİNLEŞİP EMZİK EMMEYE BAŞLIYORDU
ÇÜNKÜ EĞER İLGİSSİ OLMADIĞINI SÖYLERSENİZ EMZİK VERMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUM DOKTOR HANIM
SONSUZ TEŞEKKÜRLER
SEVDİKLERİNİZLE BERABER SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM

Düzenleyen sezi - 03 Kas 2007 Saat 12:32
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2007 Saat 13:15
Merhaba...
Normal koşullarda emzik böyle bir soğukluk yaratmaz. Genel bilgidir ve her çocuk için geçerli olmayabilir. Bu nedenle sebep-sonuç ilişkisi içinde bebeği ve anneyi birlikte düşünerek biresysel değerlendirme yapılmalıdır. Acıktığı zaman emzik onu asla mutlu etmeyecektir. YA da kısa süreli beliki birlaç dakika oyalar ama doyurmaz. Her iksininde zihinsel dürtüleri farklıdır. Sizin kullandığınız bir ilaç anne sütüne geçerek kokusu değiştirmiş olabilir. Bilmiyorum böyle bir şey söz konusu mu? Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.