Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar yolu enfeksiyonu + mantar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar yolu enfeksiyonu + mantar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
amara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: idrar yolu enfeksiyonu + mantar
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2017 Saat 19:22
 iyi akşamlar Kadir Hocam.kızım 46 aylık.kaç gündür çok sık idrara çıkıyordu.idrarı az ve kokulu idi.idrar tahlili yaptık çıkan sonuca göre doktor İYE dedi.resim yollayamıyorum ama mantar 5 gözüküyor.onun dışındaki veriler normal görünüyor.yanma kaşıntı koyu akıntı yok.ama doktor teşhisine göre iki tane ilaç yazmış.size sormadan kullanmak istemedim.
1.psyeloseptyl süsp.
2.zinko fort şurup

biliyorum yaban mersini ve sabunlu sıcak suyu tavsiye edip bol su içsin diye tembihleyeceksiniz.ama kızım yaban mersini ağzına sürmüyor.sabunlu suyu yapıyorum.ve çok su içiriyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117330
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2017 Saat 19:32
SAKIN o verilen ilaclari kullanmayin...
Idrar Tahliline bakin... NITRIT: (-) ise, kesinlikle IYE yok, mantar da zaten asiri Antibiyotik kullanim
sonucu olur, sakin ilac kullanmayin..

Yukarı Dön
amara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2017 Saat 19:35
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

SAKIN o verilen ilaclari kullanmayin...
Idrar Tahliline bakin... NITRIT: (-) ise, kesinlikle IYE yok, mantar da zaten asiri Antibiyotik kullanim
sonucu olur, sakin ilac kullanmayin..

sayın hocam bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için Allah razı olsun.baktım şimdi nitrit negatif.
bir de sayenizde 46 aydır çocuklarıma antibiyotik koklatmadım bile.bu durumda var olan mantardan korkmalı mıyım peki?

Ayrıca bu kızım sürekli süt içerdi.ama son 3 haftadır süt de dahil tükettiği bütün süt ürünlerinden sonra ya midesi bulanıyor ya kusuyor ya da çok fazla gazı oluşuyor.Hocam süt alerjisi sonradan ortaya çıkmaz değil mi? beyaz olan ne varsa 2 haftadır ağzına almıyor ve ben çok üzülüyorum.

Düzenleyen amara - 11 Mar 2017 Saat 19:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117330
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2017 Saat 21:07
Mumkun degil... Kesinlikle "Mantar " degil, uyduruyor..
Mantar olabilmesi icin:
1- Ya; 1 aydan kucuk olacak ve henuz barsak florsai gelismemis olcak.
2- Ya da, uzun sureli kuvvetli antibiyotik kullanilmis olacak...
Sizde her iki durum da olmadigina gore; kesinlikle mantar yok..
Siz cocugun idrari diye,  "idrar gorunumunde cay suyu" gonderin, bakin neler gorecekler!!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.