Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 16:22

Hocam, arkadaşımın 9 aylık kız bebeği var. 9 aylık olana kadar hiç bir rahatsızlık geçirmedi ve ilaç kullanmadı çok şükür..

Son bir aydır sürekli bir huzursuzluğu varmış.. Geceleri dahi uykudan uyanıp ağlıyormuş.. Bu ayki kontrolünde doktoru boğaz-kulak gibi rutin muayenede hiç bir şey bulamamış.. Yalnız son 10 gündür bezi çok koktuğundan idrar kültürü yapmışlar..

Bu gün telefonla arayıp, kültürün çıktığını, 100 binin üzerinde kolibasili bulunduğunu söylemiş ve suprax 200 antibiyotik kullanmalarını söylemiş.. Yanılmıyorsam sabah akşam yarım ölçek.. Bebek 10 kg.. Ben sizden öğrendiğim için nitriti sordum ama telefonda sonuç söyledikleri için bilmiyordu, arayıp sormasını istedim, laboratuvardaki görevli idrar tahlilinde çok miktarda bakteri gördükleri için kültür yapıldığını bu yüzden nitrit bakılmadığını, nitritin zaten bakteri demek olduğunu söylemiş..

Hocam ne dersiniz antibiyotiği kullansınlarmı ?

Teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 17:02
Başka bir yerde "Tam idrar tahlili" yaptırsın... 9 aylık çocukta idrar yolu enfeksiyonu biraz zor.
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 09:00
Hocam başka bir yerde yaptıracaklar tahlil, ama yaklaşık 15-20 gün öncede idrar tahlili yapılmış ve o zamanda tahlilde çok fazla iltihap görüldüğü söylenmiş.. O zaman kültür istemiş doktor ama üreme 100 binin altında çıkmış.. Şikayetler devam edince tekrar idrar tahlili ve kültürü istemiş.. Tahlilde yine iltihap çıkınca kültür sonucu beklenmiş ve 100 binin üzerinde kolibasili denilmiş..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 09:51
Nitrit sonucuna bakın... Negatif ise, kesinlikle iltihap yoktur.. Erkeklerde olmaz..
Yukarı Dön
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 10:02

hocammerhaba büyüklerde de aynı şey söz konusumu acaba?ben 31 haftalık hamileyim.tam idrar tahlili sonucunda bol lokosit,bol epitel hücresi ve bakteri bulundu.nitrit negatif.enfexia 250 mg.antibiyotiği sabah akşam olmak üzere kullanıyorum.yukarda yazmışsınız nitrit negatif ise iltihap yoktur diye.merak ettim.teşekkürler hocam.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 17:06
Doğru, hamilelik nedeni ile olan hormonal akıntı bulaşmış olabilir.. O yizden bilen bir kimse akıntısı olan bir hamileden idrar tahlili istemez. En iyisi , idrar tahlilini bir daha yaptırın ama iyi bir temizlik yapın ve idrarın ilk kısmını atıp, "mid-steam"  dediğimiz orta kısımdaki idrarı tahlile gönderin, göreceksiniz temiz gelecek.. Nitrit en güvenilir ayraçtır. Hiç ilaca gerek yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.