|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
selen i.
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: idrar yolu enfeksiyonuGönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 16:35 |
|
merhaba hocam.. kızım 20 aylık . dün'çiş çiş' deyip ağlayınca doktora götürdük. idrarının kötü koktuğunuda farkettim. yalnız idrar tahlili ve kültürü veremedik. kusma, iştahsızlık ateş şikayeti yok. doktor suprax adında bir antibiyotik başladı. eşim çok evhamlı bugün başka bir doktora daha götürdü. o da bactrim adında bir antibiyotik başladı ve ultrason çektirin dedi. şimdi ben suprax mı yoksa bactrim mi kullanacağım. ciddi bir durum varmı acaba.ultrason isteyince korktum bende. (bu arada yaklaşık 10 ay önce kabızlık sebebiyle doktora götürmüştük. idrar kültürü yapmıştı ve proteus denen bir mikrop üremesi vardı ve bactrim vermişti) ne yapmalıyım ne önerirsiniz acaba?çok teşekkür ederim..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2014 Saat 20:12 |
|
Bactrim; idrarla en iyi ve tamami atilan bir ilactir. Diger Antibiyotikler, bilhassa Sefalosporinlerin buyuk bir kismi; Safra yolu ile atildigindan, Idrar yollarina gecen miktarlari cok azdir. Verecekseniz, Bactrim DAIMA tercihimdir.
Sadece idrar tahlili yeterlidir, kultur gerekmez.... Idrar tahlilinde, NITRIT degerine bakin; (-) ise antibiyotiklik bir DURUM YOK DEMEKTIR... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2014 Saat 20:13 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|