Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar Yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİdrar Yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gizemgizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gizemgizem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar Yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 03 Ara 2014 Saat 22:56
Merhaba Kadir Bey;
 Kızım 3 aylık ve bugün ateşi 38.5 oldu doktorumuz kan ve idrar tahlilleri yaptırdı.İdrar yolu enfeksıyonu olduğunu belirtti.Diğer tahliller bir haftaya çıkacakmış.Ateş dusurucu calpol verdı 6 saat de bir ve bir de antibiyotık iğne verdi 6 tane sabah aksam uygulanmak üzere ilacın adı Duocid.Bir kerede 300 mg uygulanmasını önermıs.İlk bebegım oldugu için sizden bilgi almak istedim.Dogru bir yol izliyor muyuz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 04:34
Hayir, KAZIKLANIYORSUNUZ....

O Idrar tahlili raporuna bir bakin, "NITRIT" degerinin (-) oldugunu goreceksiniz. Bu yasta IYE olmaz.
Hakiki bir IYE oldugunda, "NITRIT" (+) olur...
Turk doktorlari idrarda 3-5 lokosit cikinca hemen IYE teshisi koyarlar, bunlara inanmayin...
SAKIN; Igneleri yaptirmayin...Agizdan; Antibiyotik bile gerekmez.
Biraz eski mailleri okuyun, pek cok orneklerini goreceksiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2014 Saat 04:38
Yukarı Dön
erenturker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 08:33
Merhaba hocam,

3 gundur benim  ve oglumun suren siddetli bogaz agrisi , grip durumumuz var.
Ilac vs kullanmadik.sizin onerilerinizi uyguladik.

ancak benim durumum gece biraz farkli bir durum aldi zira  idrarimin rengi kahverengiydi.

Acile gittik.i
drar ve kan tahlili yapildi

Lokosit esteraz ; pozitif (1+)
Protein ; pozitif (2+)
Keton ; pozitif (1+)
Eritrosit ; pozitif (3+)
Mikroskopi ; her sahda 6-7 lokosit , bol eritrosit ve amorf urat goruldu.

wbc ; 12.58
neut% ; 81
Lymph% ; 9.9
Ast   ;  12
Crp , kantitatif ; 7.8

acil doktoru idrar yolu enfeksiyonu teshisi koydu.
uromisin sase kullandim.
bir de cipro 500mg antibiyotik yazdi.

10 yil once bobrek iltahabim olmustu.

Sizin bir tavsiyeniz yada oneriniz olacakmi diye sormak istedim.

sevgilerimle
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 08:35
Bu arada nitrit negatif
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 08:46
IYE ile alakasi yok... Maalesef, Turkiye de, boyle aptalliklar, standart hale geldi.. Daha; basit bir Idrar tahlilini bile degerlendirmekten acizler..

O geri-zekali Doktora tekrar gidin...
"Akut Glomerulo Nefrit" geciriyor olabilirsiniz, bir Tansiyonunuza baksinlar. Bu teshisi soyleyin!! Durumunuz ACIL!!

SONUCU BEKLIYORUM..

O geri zekali bunu bile anlamaktan aciz olabilir, anlamazsa, siz hemen bir Deposilin1.2 vurdurun.. ilaveten, ilk 3 gun PenOs tablet; gunde 3x1 alin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2014 Saat 08:49
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 09:45
Hocam , tansiyonum 5 / 7 idi acile gittigimizde.
ates 38

sonra tuzlu su serum verdiker.
tansiyon 5 / 9 oldu

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 09:50
Hocam,

Bu arada oglum icin endiseleniyorum.
bugun 4. Gun  bogaz agrisi var
yutkunurken cani aciyor.
benim rahasizligim.ile baglantisi var midir ?

Benim bo
gazim 3 gundur agriyor.
bademciklerim sis
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 17:19
Merhaba Hocam ,

Tekrar acile gittik. Bu sefer ic hastaliklari uzmani muayene etti.

Akut Glomerulo Nefrit olasiligina karsi streptococcus (grup A) testi istedi. Sonuc negatif.
ayrica tas , kum olasiligina karsi ultrason istedi.kum , tas yok. Ama phyonefrit baslangici olabilir dendi.

Damardan cipro + baska bir antibiyotik baslandi.
sabah , aksam 5 gun.

24 saat oldu.
idrarim hala pembe

hafif bulanti var.

Yardimlariniz icin cok tesekkurler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.