Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrarda glukoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İdrarda glukoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrarda glukoz
    Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2023 Saat 22:39
Merhaba Hocam

3 yaş 10 aylık oğlum kilo 15 boy 103cm

Oğlum ara sıra sabahları çok halsiz kalkıyor.2-3 saat kıpırdamadan yatıyor soğuk terler döküyor. Ardından 2-3 kere kusuyor. Sonra kendine geliyor. Bu sabahta kusması ve ciddi halsizliği vardı. Doktora götürdüm. İdrar tahlilinde glukoz 150 keton 300 çıktı. Doktor beni telefonla aradı. Keton yüksekliği kusmasına bağlı ama idrarda glukoz beklemediğimiz bir şey dedi. en az 8 saat hiç birşey yemesin açlık şekerine bakalım dedi. Tabiki endişelendim. Evde şeker ölçüm cihazı vardı. Ölçtüm 166 çıktı. Ölçmeden 2 saat önce 1 simit ve meyve suyu içmişti.  Yarın sabah aç karnına hastaneye götürmelimiyim? Bana yol gösterebilirmisiniz hocam
Şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2023 Saat 10:59
Aç karnına bakılır. 
Aç karnına bakıp bana yazın. 
Yukarı Dön
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2023 Saat 11:04
12 saat açlıkta 89 çıktı hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2023 Saat 11:09
İdrar tahlilini BAŞKA yerde tekrar yaptırın. 
Yukarı Dön
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2023 Saat 00:32
Hocam idrar tahlilini tekrarlattım. İdrarda glukoz negatif çıktı.
Bu sabah tekrar çok halsiz kalktı. Çok fazla terledi ve titremeye başladı. Şekerini ölçtüm 57 hemen süt verdim yavaş yavaş kendine geldi. Bu dengesiz şekerin sebebi ne olabilir.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2023 Saat 08:46
Dengesizlik yok, yanlış öçülmüş. Aldığı bütün ilaçları kesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.