Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iki yaş süt içmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiki yaş süt içmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeys Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeys Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: iki yaş süt içmiyor
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 18:46
merhaba hocam,
oğlum 25 aylık. bu aya kadar anne sütü alıyor diye inek sütü verme gereği hissetmedim. ama bu ay sütten kestim ama oğlum hiç süt içmiyor. limon yemiş gibi ekşitiyor suratını süt içince. içine şeker,bebe bisküvisi,bal,meyve bile koydum sever belki diye ama içmiyor. sabahları bi bardak süt ,yumurta, un ve bal ı pişirerek muhallebi hazırlıyorum, sonrasında bi tatlı kaşığı kadar peynir yiyiyor, yoğurt ise hergün olmasa da arada bi kaç kaşık yer..
süt içmemesi sıkıntı olurmu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 18:58
Gunluk;600ml sutun kalsiyumunu; Yogurt, peynir ve sutlu tatlilarla verebiliyorsaniz, bir problem olmaz. Soguk sut denedinizmi?
Yukarı Dön
yeys Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yeys Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 22:11
600 ml.. pek sanmıyorum günlük o kadar kalsiyum alabildiğini.. gerçi krem çikolata istediğinde keçiboynuzu pekmezi sürüp veriyorum, onda da kalsiyum oranı yüksek diye biliyorum..
soğuk sütü de denedim içmiyor malesef :(
bir de 25 aylık erkek, ama hala tek kelime bile etmiyor.. bi kelime bile söylemiyor.. sadece ıh diyor ve elimizden tutup istediğini göstermeye çalışiıyor,tahmin etmemizi bekliyor.. tabii artık istediği şeyler arttığı ve biz de her zaman anlayamadığımız için çok sinirleniyor ve ağlıyor, yani evin içinde sürekli bi ağlama hali var konuşamadığından.. abisi de 2,5 yaşında konuşmaya başlamıştı ama o en azından kelime kelime konuşuyordu 18 aylıkken.süt istiyorsa düt, biyere gitmek istiyorsa atta derdi..  bunda hiç kelime yok.. erkek çocukları geç konuşur diye bi yazınızda okumuştum ama böyle hiç kelime olmayınca da normalmi...
algısı iyi, söylediklerimizin nerdeyse hepsini anlıyor,en azından anlamaya çalışıyor.. diliyle ilgili sıkıntı mı var desem, ses çıkartıyor,arabalarıyla oynarken araba sesi yapar kendi kendine, oyun oynarken filan sesler çıkartır aaaww filan gibi...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 07:38
1- Sutlu gidalar harici, bitkisel urunlerden kalsiyun alabilmeniz icin, inekler gibi , inek olculerinde, o bitkilerden almaniz gerelir.
Mesela. Brokkoli'den almak isterseniz, cocugunuza hergun 2.5kg Brokkoli yedirmeniz gerekiyor. Inekler o sayede aliyorlar.
2- Erkek cocuklari 4 yas bitene kadar hic konusmayabilirler.
Lutfen arastirma yapmadan sual sormayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.