Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ikınma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ikınma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bellabella Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bellabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ikınma
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2024 Saat 18:52

Merhaba hocam, 

Bebeğimiz bugün 4 ay 12 günlük oldu. Doğduğu günden bu yana sürekli ıkınıyor. Gaz çıkarsa da çıkarmasa da, kaka yapsada yapmasa da ıkınıyor. Elinde bir oyuncak olduğunda onunla da mücadele eder gibi ıkınıyor. Ayrıca hocam bebeğimiz çok gazlı ve günde ortalama 3 kez kaka yapıyor. Kakasına bakıldı milk ve soy intolerance çıktı. Bir dönem formula mama kullandık fakat son iki aydır yalnızca breastfeeding yapıyorum. Ikınma ile ilgili endişelenmemiz gereken bir durum olur mu? 4.ay kilosu 6.747 boyu 63cm hocam. 

Teşekkür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2024 Saat 19:19
SAKIN bu yastaki bebeklerinizi doktorlara gostermeyin!! Turk doktorlarina ne sikayet ile giderseniz gidin; 
HEMEN; "Allerji" diyeceklerdir! 
Yapilan testlere de sakin aldanmayin. 
Gelismesi icin; Boy-Kilo cetveline bakin, oradan takip edin. 
Yeni dogan ile ilgili makalelerimi ilk sayfadaki Yazarlar kismindaki makale listemden bulup okuyun. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bellabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2024 Saat 19:30
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Hocam son olarak merak ettiğimiz ıkınma bir problem midir,  bunun için endişelenmek gerekir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2024 Saat 02:22
Gazi iyi cikarilmazsa, olur.
Ilk sayfadaki "Bebek gazi" makalemi okuyun/.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bellabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2024 Saat 04:17
Okudum hocam, teşekkür ederim
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bellabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2024 Saat 21:47
Hocam merhaba, 2 aylık bebeğe bebek röntgeni (bize öyle söylendi) ile mide ve akciğer röntgeni çekilmesi zararlı mı?

Düzenleyen Bellabella - 20 Şub 2024 Saat 21:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2024 Saat 05:30
Hayir, gerektiginde cekilir!!  GEREKTIGINDE!!! Turk doktor kafasi ile, HER oksurene, her karni agriyana 
 cekilmez!
Gaz isini halledebildiniz mi? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2024 Saat 05:30
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bellabella Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2024 Saat 05:41
Emzirme sonrası gazı için daha dikkat etmeye başladım hocam ıkınma artık fazla olmuyor, hatta geçti gibi teşekkür ederim🙏 yalnız hocam biz 2.ay röntgen çektirdik, düşüncesizce davrandım ve hala bebeğime zarar verdim diye çok üzülüyorum. Bu nedenle size danışmak istedim. Bir kez çekilen röntgen ne kadar zarar verir, bu kadar küçük bir bebek çok etkilenir mi? Cevap verirseniz çok sevinirim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.