|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 794 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 19:21 |
Hocam merhaba. Kızım 4 yaşında. Bu sabah boğazım ağrıyor diyerek uyandı. Antibiyotiklik bi durum yok. Ama çok ağrıdığı zamanlar yemek yiyebilsin diye paranox fitil veriyorum. Hiç bir şekilde şurup, sprey boğaz pastili kullanmıyor. Yani fitil vermeye mecbur kalıyorum. Hocam normalde ben paranox analjezik antipiretik fitil veriyordum. Bugün eşim eczaneden bu ilacı istediğinde kızımızın yaşını sormuş ve paranox S vermiş. Diğerine yan etki yapan biri madde var. Siz paranox S verin demiş. Ben paranox kullandığımda gözle görülür biraz yan etki gözlemlemedim ama. Hangisini kullanmak doğru olur hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gayet basit!!! Esas kullanilan; ParaNox120 fitildir, icinde: 120mg Parasetamol ve 15mg Phenobarbital (Havale onleyici ilac) vardir .. ParaNoxS'de, ise: Sadece Parasetamol vardir.. ParaNox S kullanirsaniz, havale onleyici etki olmadigi icin, daha fazla HAVALE gorursunuz.. Eee, zaten maksat, hastalik olsun, hastalik uzasin, hastalik komplike olsun degilmi!!!! O yuzden, havale onleyici(kismen) etkisi olan ParaNox120 fitil yerine, ParaNoxS tavsiye ederler.. Siz hic; Eczacilarin, hasta yararina olacak bir sey soylediklerine sahit oldunuzmu??? Ya basinizi belaya sokarlar yada masrafa sokarlar!!! 2 sene once; Aferin,Peditus ve Calpol ( Her 3 ilacda; Parasetamol ihtiva eder) ayni receteye yazildiginda, hic halki uyaran bir Eczaci gordunuzmu?? Hepsi, bile bile bu 3 ilaci verdi ve pek cok cocugun olumune veya Karacigerlerinin harap olmasina sebep oldular!! Benim onca ; "hakaretlerimden" sonra, vazgectiler! Hala; Peditus ve Calpol'u beraber verenler olsa da; artik en azindan, bu ilaclarla beraber Aferin yazmiyorlar. VE...... Bu kadar cocuk ölürken, veya Karacigerleri harap olurken, Saglik Bakanliginin veya hicbir Universitenin kili kipirdadi mi???? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Tem 2017 Saat 20:15 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|