Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç kullanımı
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 09:27

Merhaba Kadir bey,

benim kızım iki aylık .Yaklaşık bir aydır gaz sancısından kıvranıyor.Hıçkırık tutuyor ve her hıçkırıkta mutlaka kusuyor .sürekli dik tutup sırtına alkış kuvvetinde masaj yapıyorum biraz rahatlıyor fakat tekrar başlıyor.Bu durumu doktorumuza anlattığımızda bize sab simplex isimli bir ilaç verdi aramadığımız eczane kalmadı nihayet bir eczanede bulduk .Dünden beri kullanıyorum bebeğim çok rahatladı .günde 4 kez altışar damla olarak kullanıyorum.benim size sorum ben ilacı inceledim fakat hiçbir yerinde türkçe yazı bulamadım almanca yazıyor.ayrıca benim bildiğim ithal ilaçlar sağlık bakanlığından onaylı olmak zorunda değilmi benmi yanlış biliyorum?bu ilacın hiçbir yerinde sağlık bakanlığından onaylıdır yazısı yok. Kullanmamda herhangi bir sakınca varmı bilgi verirseniz sevinirim.
BELİNAY
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117745
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 13:30
İlacı kullanmayın, benim yazılarımı okuyun... Gazını iyi çıkarmazsanız, hıçkırık ve yellenme çok artar. Gerekirse, yere oturup, bacaklarınızın üstüne yatırıp sallayın..
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 15:05
sab simplex iki aylık bir bebeğe kullanılmasının bebeğe herhangi bir yan etkisi varmı?
BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 10:42

Bu ilaç eskiden "alkol" ihtiva ediyordu. Bu sebeple, Amerikada sınırda, İngiltereden Amerikaya çalışmaya gelen "Dadıların" üstü aranıyor ve bu ilaç ve Nurse Harvey bulunduğunda ilaçlar imha ediliyorlardı. Şimdi firma Alkolü çıkarmış ve yerine "Sodium Benzoat" koymuştur. Bu ilaçda bir "Benzyl alkol" türevi olup, bir günde kilo başına 99mg. dan fazla verildiğinde ölümcül olabilmektedir

Yukarı Dön
sdts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 23:28
madem bu kadar tehlikeli  bu ilaçlar neden dr tavsiye ediyor benim oğlum çook gazlı bebek olmadığı halde dr muz rahatlaması için nurse...  vermişti içim çok huzursuz oldu hocam
sdts
Yukarı Dön
mahiradasi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 23:35
Kadir bey merhaba uzun zamandir yoktum ortalarda benim kizim 9,5 aylik oldu bende sab simplexi kullanmistim gercekten bebegimi rahatlatiyordu bunun ilerde bir sakincasini gorebilir miyiz?bizim doktorda niye tavsiye ediyor peki? insanin kafasi karisiyorCry

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 14:34

İleriye dönük bir sakınca yok. Yukarda belirttiğim dozu aşmadıkça bir tehlike yok. Benim korkum, bebek hiç ağlamasın diye tavsiye edilen dozun üzerine çıkılması. Eskiden bu iş için kullanılan "Plegysil" diye bir damla vardı. Bu ilacında fazla verilmesi ile pek çok çocuk kaybedildi veya beyni sakat kaldı.. Bu ilaçlada rahatlayanlar vardı .. Riske değmez, kucağınıza alıp gazı çıkarmak varken, niye ilaç vereyimki?? '82den beri hiçbir hastama bu ilaçlardan vermedim. Herkezde memnundu.

Yukarı Dön
mahiradasi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 17:35
Bende herseyin dogalindan yanayim kizimin yiyeceklerini bile organik aliyorum,kof olmasin diye unlu hicbirsey kullanmadim,tereyagi bile organik yani  herseyin dogalini seciyorum. Doktor mama onerdigi zaman aman benden uzak dursun dedim ve hep kendim hazirladim. Ama ilac konusunda birilerine guvenmek zorundayiz istanbul kadikoyun iyi hastanesine gittigimi dusunuyorum ve bu ilaci tavsiye etmeleri insani cok uzuyor. Neyse kafanizi agrittim ileriye donuk birsey yoksa biz yirttik demek ki gerci cok kullanmamistim ama insan panikliyor. Tesekkurler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.