Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ilaçlı MR emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIlaçlı MR emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ilaçlı MR emzirme
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2016 Saat 10:05
Hocam ilaçlı beyin MR çektireceğim emzirmeye en az 24 saat ara verin diyor prospektüsde en az ibaresi beni rahatsız etti demek ki bu süre yeterli değil...ayrıca NFS hastalığı riski de varmış bu risk bebeğimi de etkiler mi acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2016 Saat 19:03
1- MR cekilirken kullanilan, kontrast madde; Gadolinium olup, pek cok yan etkileri vardir.
Ayricada, idrar ile atilarak, cevre denizlerinde, toksik cevre kirliligi yaratir.
2- Her MR cekilirken, kontrast verme zorunlulugu YOKTUR... Bu ilac sadece goruntuyu daha net yapar.
3- Ayrica da; durup-dururken, nereden icap ediyor, "Beyin MR'I" cektirmeniz??? Beyin kanamasimi
 gecirdiniz? Beyin Tumoru arazlarinizmi var???
4- Tabiiki; NFS riski cok fazla.... ( Nephrogenic Systemic Fibrosis) ve tedavisi YOKTUR!!
5- Sakin Turk doktorlarinin gazina gelip, zirt-pirt; MR cektirmeyin..  Artik Sinuzit bile MR ile teshis edilir oldu..
6- Siz hele bir, niye MR cektiriyorsunuz, onu bir yazsaniza!!
7- Uzun sure vucutta kalabiliyor. 24 saatten daha fazla vucutta kalir. Bu sebeple, illaki cekilecekse, Kontrast madde verilmeden cekilsin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2016 Saat 13:44

Hocam anlık görme kaybım olmuştu, ayrıca birşey içerken bazen üzerime dökülüyor yani bardağı ağzıma getirmiş gibi çok az oldu bu ama çok tuhafıma gitti... Sol kolumda güçsüzlük var kolumu yukarda çok fazla tutamıyorum...Dr b12 eksikliği de olabilir dedi ama tahlillerim normal çıktı...ilaçlı beyin MR dün çektirdim maalesef raporu 1 ay sonra verecekler..Dr rapor çıkmadan net birşey söyleyemem ana beynin birkaç yerindeki kılcal damarlarda tıkanıklık var mutlaka bir prof.a göster dedi dr( çünkü birkaç gün sonra şehir değiştiriyorum)...
Ben tüm bu şikayetlerimin şu an 11 aylık bebeğim ve 44 aylık büyük oğlumdan ve birçok şeyden dolayı geçirdiğim uykusuz ve stres dolu günlerden kaynaklandığını düşünüyordum. Doktorun Yorumları çok Kafamı karıştırdı bir de MR ilacının bebeğime verebileceği olası zarar cabası... Acaba sütten mi kessem diye de düşünüyorum...MR ı dün sabah 11 gibi çektirdim 48 saat geçmesini beklemeyi planlamıştım ama şimdi şaşkınım.. sadece size güvenebiliim...dün çektirmeden önce hastanede radyoloji Dr unu buldum sordum ben çok Israrla soruşturunca bebeklere bile Yapılıyor ama siz 48 saat emzirmeyin o halde dedi...İşte burdan ancak bu kadar sağlıklı bilgi alabiliriz...hatta böyle sorgulayana bile uzaylı gibi bakıyor herkes
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2016 Saat 18:35
1- Bu yasta, durup dururken, B12 eksikligi OLMAZ!!   Ileri yaslarda, once
Mide'de, "Intrensek Faktor: eksikligi olacak, bu madde olmadigi icin, B12 emilemiyecek veya
sahis cok siki "VEGAN" tabir edilen, vejeteryan olacak..
2- Sizde gorulen arazlar,  ayrica: Enfeksiyoz Mononukleoz denilen hastaligin bir Komplikasyonu olan, ve
 "Alice in Wanderland Sendromu" denilen bir durumda da olur.  MR bulgusu yoktur, kendiliginden duzelir.
Turk doktorlari degil bu komplikasyonu, hastaligin kendisini bile bilmezler.
3- Sol kol ve gozde bulgular olmasi, ancak, beynin Sag yariminda, yandaki Sulcus (yarik) hizasindaki ve
beyinin, Cortex denilen ust tabakasinda olan  hadiselerde olur.  Eger, MR'da hicbir sey bulunmazsa,
Enfeksiyoz Mononukleoz gecirdiniz demektir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2016 Saat 18:52
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2016 Saat 18:45
Peki emzirmem konusunda ne düşünüyorsunuz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2016 Saat 18:47
48 saat emzirmeyin, sutunuzu sagip, atin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moralist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2016 Saat 19:19
teşejkür ediyorum hocam Sağlıcakla kalın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.