Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal kusma grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal kusma grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal kusma grip
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 18:07
Kadir Bey merhaba, kızım 18 aylık, biz Konya'da yaşıyoruz, haftasonu değişiklik olsun diye Antalya'ya gittik, kızımın da sadece ayaklarını denize soktuk. önce hiç bir şeyi yoktu, ardından gece uykudan uyanıp kustu ve ateşlendi, ateşini düşürmek istemedim ama çok ağlayınca huysuzluğuna dayanamayıp ateşini ibufen verip düşürdüm, ertesi gün sabah tekrar ateşlendi ve huysuzlandı, ardından kahvaltıda yediklerini kustu, bu esnada ateşi de 4 saatte bir yükseldi, calpol ibufen dönüşümlü verdim. öğleden sonra doktora götürdüm, boğaz kültürü ve idrar kültürü istedi, idrar kültürünü veremedik, o taktıkları poşet ıslanınca hemen geri düştü çünkü, boğaz kültürü de temiz çıktı. doktor soğuk algınlığı gibi görünüyor dedi ama boğazında hafif bi kızarıklık var, onun için antibiyotik veriyorum dedi,kusma için bi fitil verdi bir de calpol ibufeni 4 saatte bir dönüşümlü kullan dedi. soğuk algınlığı dediği için antibiyotiği almadım bile, fitili de verdikten 10 dakika sonra kızım çok sancılı bir şekilde kaka yaptı. bugün de sabah çok iyiydi, ateşi vardı hafif ama halsiz değildi ateş düşürücü vermedim halsiz olmadığı için. ardında 3 gibi sabah kahvaltıda yediklerini tekrar kustu ve yine ateşi çok yükseldi, çok huysuzlaştı, kakası da bu kez daha cıvıktı. Ne yapmam gerek. eski maillerinizi okudum benzer bi duruma günde 2 ölçek bactrim önermişsiniz. Ben ne yapayım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119550
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 18:39
Ammada keriz doktormus. Belliki cocuk yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis.Bogaz kulturu temiz ciktigi halde illaki o antibiyotigi yazacak...  Sakin ilac vermeyin, antibiyotik ishalin azmasina sebep olur. Ishal icin bile ilac vermeyin. Ishalden sonra kusma olmaz (virutik olanlar haric) .Atesi artik olmuyorsa,  Hicbir ilaci vermenize gerek yok.
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 19:24
çok teşekkür ederim Kadir Bey, içimi rahatlattınız
Buarada "Ammada keriz doktormus" lafınıza çok güldüm, bu doktora pek de haz etmediğim birinin övmesiyle gitmiştim, ama dediğiniz gibi bu da keriz çıktı. Neyse umarım bir gün Konya'da aradığım doktoru bulacağım. Siz bir tanesiniz, sizin gibisiniz bulmak çok zor
Biz daha önce rota geçirmiştik zaten, kızımın o zamanki haliyle şimdiki arasında eser yok, o zaman çok halsizdi, şimdi ateşi düşünce keyfi yerine geliyor. Sadece biraz burun akıntısı, çok nadir öksürük ve biraz burun tıkanıklığı var.İşte günde bir kere de kusuyor
Ben şimdi size bu maili yazarken kızım tekrar kaka yaptı, kıvamı iyice sulanmış, hatta ben temizleyene kadar 3-4 dakika içinde pişik yapmış poposunu. İshal ve kusma için bir şey kullanmamamı söylediniz, sadece ateşlenirse ve halsizleşirse ateş düşürücü vereceğim değil mi? tabii bir de burnuna serum fizyolojik ve ballı limon
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119550
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 20:45
Aynen oyle. Pisik olmamasi icin; her actiginizda krem surun, kizariklik devam ederse, gunde iki defa pisik kremi yerine, "Ultralan Pomat" surun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.