Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İşitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşitme kaybı
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2023 Saat 16:44
İyi günler hocam, 6 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlumun okulunda işitme tarama testi yapılmış, oğlumu ertesi gün tekrar test etmisler ve 2 kulakta işitme kaybı diye not düşmüşler. 
2 ay önceki gripte bi 10 gun duymuyorum diyordu ama sonra düzeldi, derlerini yaptirirken,evde biz bir sey fark etmedik. Gecen hafta da grip oldu, 2 gun ateşlendi hala burun akıntısı devam ediyor. Bizi kbb yonlendirdiler açıkçası endiselendik. Gecen yıl kulak ağrısı yaşamıştı 2 gun ama iliadin ile geçmişti onum disinda bir kulak problemi yaşamadık. 20db kadar ses veriyorlarmis teste, oğlum duydum duymadım diyormus ,bazen çok geldi bazen duymadım diyor. Bu şekilde isitme kaybı olabilir mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117438
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2023 Saat 20:07
SAKIN inanmayin!!! Nerede eli bos KBB doktoru varsa, bu sahtekarligi yapiyorlar! 
SAKIN bunlara gitmeyin!! 
Cocugunuz, cep telefonunu her 2 kulak ile kullanabiliyorsa, bie sey yok demektir. 
Olursa, gene Iliadin damla kullanin. 
Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2023 Saat 15:51

Iyi günler hocam, okul test sonuçları yüzünden kbb sevk etti. Tekrar işitme testi ve basınç testi yapıldı. Bir kulak normal digeri sınırı hafif geçmiş dendi.kbb doktoru kulaklarda sıvı var dedi, geniz etine baktı kamera ile yuzde 70ten fazla kapalı dedi. Antibiyotik ,aferin ve iliadin muadili bir damla yazmış 20 gun sonra sıvının durumuna bakalım dedi, duruma göre ameliyat dedi.
7-8 yas gibi büyüme azalmaz mı dedim ama o zamana kadar damak yapısı bozulur ki başlamış hafif dedi.
Tr medikal sitelerde kulakta sıvı antibiyotik tedavisi diyor ama siz onlara itibar etmeyin demistiniz. Kulakta bir ağrı yok şu zamana kadar sadece arada kaşınıyor gibi kurcalıyor. 6 yaşını gecti bu yaştan sonra geniz eti çok buyuk sorun olur mu? 3 aydır ağzı açık uyuyor,horluyor ve gece başı terliyor. Bu durumda iliadin kullanalım mı? Sıvı için tedavi ne olmalı?
Bir de hocam daha önce size sormustum oğlumun gözünde akıntı oldu tobrased kullandık gecti ama tekrarladı siz kanal tıkanıklığı demistiniz ve iliadin ve tobrased birlikte kullanin demistiniz kullandık gecti ama yine sabah capaklanma ve gun içinde özelikle sag gozunde sulanma ve goz pınarında mat beyaz akıntı oluyor mercimek kadar, 1 aydir masaj yapmaya devam ediyoruz. Sadece masajla gecer mi yoksa tekrar damla kullanmak gerekir mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2023 Saat 19:52
Her Grip de OLAN bir durum!!! Iliadin damla ile 2-3 gunde duzelir!! 
sakin bunlara para kaptirmayin. 
Tabiiki "ameliyat" diyecek!!! Gaye O!!! 
Sakin soyledikleri hicbir seye inanmayin. Emin olun bu soytariliklarin tamami boyle kendilerine yok yere
 "ameliyatlik hasta" icat etmek!
Gozlerde "capak' olursa, tekrar benim anlattigim sekilde Iliadin ve Tobrased kullanin..
Sakin bu doktorlara da gitmeyin! Tuzak oldugu cok bariz.
Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2023 Saat 21:38
Sagolun hocam, bu aksam iliadin başladık. Daha önce ağrısı yoktu, muayenede kurcalandigi için mi bilmiyorum ama akşam sağ kulağım biraz ağrıyor, arada güm güm, yere su düşer gibi ses oluyor dedi. Umarım bir iki güne düzelir. Çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2023 Saat 09:36
Yutkunurken ağrı oluyor diyor ama dayanilmayacak bir ağrı degil sanırım, elini kulagina tutuyor ağrıdı diyor geciyor. Bir de kamera ile baktıkları burun deliğindeki konka çok şişmiş, zaten burnundan nefes alamiyordu iyice zorlaştı. Serum fizyolojik ile temizligini yapıp iliadin ile devam ediyoruz hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2023 Saat 19:42
Devam...
Yukarı Dön
esra_s Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2023 Saat 23:03
İyi günler hocam, bu akşam iliadin damlattıktan yaklaşık 1 saat sonra sol kulağından su sesi geliyor dedi, kulagina bastirinca cuk cuk su sesi vardi,dış kulağını sildim nemli idi.acaba iliadin mi burnundan kulağına aktı yoksa kulaktaki sıvı mı aktı? Bu iyi birsey mi? Diğer kulak kuru ,bubdurumda iki kulağı da 5 gün devam edelim mi yoksa sadece sağ kulaga mı devam edelim? O ıslaklık niye oldu anlamadığım için sormak istedim, forumda bazıları kulak zarı delinmesinde sıvı akar yazmış ama biz sadece burundan 2ser damla sabah aksam şeklinde kullandik asal kulaga birsey damlatmadik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.