Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iştah
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

iştah

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: iştah
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2019 Saat 10:25
Hocam merhaba. Kızım 4.5 yaşında, 106cm, şu anda 16.2kg. Son bir kaç haftadır hastalıklarla boğuşuyor, iştahı hiç yok. 1 kilo verdi bu dönemde.Normalde de çok iştahlı bir çocuk değil zaten,yemek için hep nazlı. Şimdi gribin sonuna geldik (yenisini kapmazsa) ama iştahta bir düzelme yok. Hala balgamı olduğu için sipraktin kullanmaya çekiniyorum. FerroZinc-G 40mg/15mg şurup önerdi bazı anneler. Kızımda demirle ilgili bir sorun olup olmadığını bilmiyorum açıkçası ama iştah için çok güzel sonuç aldıklarını söylüyorlar. Bir yazınızda gripken demir alımının sakıncalı olduğunu okumuştum sanırım. Kullanıp kullanmamak konusunda emin olamadım. Siz ne dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121294
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2019 Saat 19:09
Sipraktin dahil BUTUN allerji ilaclari; balgami koyulastirirlar.. Bu sebeple, hastalik varken SAKIN Sipraktin
dahil, hicbir allerji ilacini kullanmayin.. 
Demir ilaclari da; gerek olsa dahi, enfeksiyonlar esnasinda VERILMEZ.. Demir, mikroplar icin "buyume
 hormonu" vazifesi gorur.
Ayrica da; cocugunuzun, HGB seviyesi belli degil (yazili degil).. Demir ilaci icin, HGB:10g/dL'nin altinda 
olmasi ve sadec"Demir Eksikligi Anemisi" olmasi gerekir.. Thallassemia, Orak hucreli Anemi, Aplastik anemi 
gibi hastaliklarda  Demir ilaci verilmesi YANLISTIR!! Hemokromatosis denilen, Demir zehirlenmesine yol acar!!
Ama, orasi Turkiye!!!  Orada, Saglik bakanligi bile bu konuyu bilmez. Saglik ocaklarinda, hesapsiz, 
kitapsiz demir ilaci dagitir.. Turkiye'de; cocuklardaki "Kan degerlerini" bile bilmeyen bir bakanlik vardir!! 
Sakin Sakin etrafinizdaki aptallara inanmayin.. Malum; "aptali parasindan ayirmak sevaptir!!" 
Gunumuzde it surusu kadar Ozel hastaneler acildigi halde niye hepsi tiklim tiklim?? 
Tamami yabanci finans kurumlarinin elinde olan bu hastanelere kim "hasta" garantisi verdi saniyorsunuz?? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2019 Saat 19:11
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.