Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İştahsızlık reflü alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİştahsızlık reflü alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: İştahsızlık reflü alerji
    Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 19:32
Doktor bey iyi çalışmalar dilerim.
Benim sorunum 20 aylık kızımın anlaşılamayan yemek problemi.Sürekli iştahsız bir bebek oldu anne sütünden ek gıdalara geçişte % 75ten 25 persentillere düştü aylar içinde( ben mide boşalmasının geç olduğunu düşünüyorum kustuğunda bir sonraki öğünde önceki öğünü görebiliyoruz 4, 5 saat sonra bile ).Aç bırakın denildi denedim hiç bir fayda olmadı.Sonraları ben her yolla yedirme pediasure türü mamalardanda verme yoluyla kilosunu boyunu yeterli hale getirdim ama öğürme kaldı gerisinde bikaç kaşıktan sonra doyuyor çok geç acıkıyor.Öğürmesiyle aynı dönemde egzama bikaç ay sonrada alerjik bronşit çıktı mevsimsel dedi doktorumuz bakıyorum reflü belirtilerinide taşıyor.Yemek istememe yerken kusma bir dönem gece öksürüğü vardı şuan yok.Ağladığında bazen hala  tıkanır gibi oluyor   öksürüğe kusmaya çeviriyor bazen artıp bazen azalıyor.Tavuk ve sevdiği usul kırmızı etin haricinde asla pütürlü yemiyor severek tek yediği şey diyebilirim onunda miktarı çok az.Gittiğim tüm çocuk doktorlarıda kilosunu görüp muayenesini edip bir sorunu yok diyor.Benim her şekilde yedirebilmiş olmam bunu görmeye engel olurmu? Son doktorumuz 15 güne kadar aç bırakın sofrada önüne koyun yediği kadar dedi.Ama kızım bir gıdaya asla dokunmaz 12 saatlik açlığın üstüne bile.Alerji uzmanı gibi farklı bir dala yönlenmelimiyiz?
Teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119374
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 09:25
En yakın zamana ait boy ve kilo değerlerini bildirebilirmisiniz??
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 14:13
Boyumuz 18 ayda 87 cm kilomuz 12.500 dü Son ölçümümüz se evelsi gün yapıldı ama sağlıklı bir ölçüm olmadı sanırım yine 87 cm huysuzluktan ölçtürmedi pek  3 ay sonra kiloda 12.650 di.Bu arada size yazdığımdan bu yana kusması arttı bazen saydam renksiz balgam çıkartıp rahatlıyor.3 güne kadar açta bıraksam yiyebildiği 2 adet kuşbaşı tavuk birkaç kaşık yoğurt sulu bi çorbanın yarısını yiyebiliyor tüm gün mecbur bulamaçla sabır yöntemine geçiyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:07
18. ayda:79cm.boy ve 10kg. ağırlık olması lazım....8cm. boy fazlası, 2.5kg. ağırlık fazlanız var.....87cm. ve 12.5kg. 2.5 yaşa uyar.
21. ayda :81cm. boy ve 11.1kg. ağırlık olması lazım...6cm. boy fazlsı, 1.6kg. ağırlık fazlanız var....Gene 2.5 yaşa uygun bir oran var. Nasıl 25. persentil demişler hayret.
21. ayda 25. persentilde  : Boy :81cm. ve Ağırlık 9.8kg olmalı , sizin ağırlık 60.persentile uyuyor.
Bazen çocuklarda aşırı iştahlı bir devrenin arkasından bir iştahsızlık dönemi gelebiliyor.Bence sizin bir probleminiz yok, çocuğı üzmeyin, etini-sütünü verin, gerisi ile uğraşmayın ,isterse yer.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:41
Şöyle söyleyim doktor bey bizim bu persentillerimizden sorunumuz yok.Bizim sorunumuz ek gıdayla başladı 5. ayda 7700 iken 10. ayda 8 küsürde kaldı yaşında da 9 küsürdü ( o dönem fantomalt verdirmişti doktorumuz) Bu persentil düşmesinin ardından sadece anne sütü yoğurt eğilim derken ek gıdayı nerdeyse yemeyen bir çocukken ben elime aldım düzeni oyunla vs bulamaçlarla pediasure fantomaltla (doktor önerisiyle) kilosunu toparladım ama kısa dönemde toparladıktan sonra şimdi onu koruyamıyoruz bile bırakıyorum 3 gün aç size söylediğim kadar yiyor ancak birkaç günde kilo kaybımız yaşanıyor resmen ben o süzülüşten sonra dayanamayıp veriyorum.Bir çocuğun bu kadar geç acıkması bana normal gelmiyor şimdide yediğinde kusuyor öğürüyor.Başka bir yere götürmeyip sadece açlık yoluna bıraksam düzelirmi? Yoksa başka bir sorun varmıdır kesin?Birde öğürürken tıkanır sesi var acaba alerjik bünyeli olmasınınn etkisi varmıdır alerjik bronşitimiz vardı.Yada bu reflü olabilirmi?
Teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 16:41
Siz biraz uğraşma ile kilosu düzeldiğine göre, reflü ile veya allerji ile ilgisi yok. Sizin çocuk biraz "boğazsız" denilen tiplerden. Eğer sizi çok üzerse Sipr...in sirop günde 2 defa yarım ölçek, 5 gün verebilirsiniz. 3 gün ara verdikten sonra, eğer iştahsızlık başlarsa ,sizde ilacı gene 5 gün verin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 18:07
Ne kadar teşekkür etsem size az ilginize sonsuz duacıyım.Antihistaminikler gerçi bizde aksine sinir yapıyor ama :) biraz tuhafız biz ben bu dönem deneyeceğim inş. bu sefer işe yarar.Bize bizim dilimizden yazıp içimi rahatlattığınız için tekrar sonsuz teşekkürler iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.