Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 10:59
her yeni anne bu hatalara düşebiliyor. şunu gördümki emzirmekte ısrarcı olmak lazım. doymuyor korkusu herşeyi bitiriyor. ve eğer mama verilecekse bu kesinlikle kaşıkla olmalı. emzirdikçe sütün verimi olur.
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3989
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:16
berkay prematüre bir bebek..hiç üzülme canım emziremedim diye...
ben hiç emzirmedim...sadece mamayla byüdü...damağı olmadı için emme gücü yoktu..bende elektrikli pompayla sağıp verdim biberonla...ama 3saatde bir mama yiyiyodu .....
sezeryanla yapılan doğumlarda genelde süt geç geliyor..
kızımda çok emzirdim...o normal doğum olduğu için,sütüm hemen gelmişti..onda bir sıkıntı  yaşamadım..
üzülme canım..
yeterki sağlıklı olsun be bek....Clown
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
AtaDenizim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1094
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:33
canım doğum sırasında geçirdiğin sıkıntıyı aynnı şekilde ben de yaşadım. sezeryanla doğum sdonrası ilk 10 gün annem getirdiği bebeiğimi kucağıma. ayrıca benide kaldırıyordu çok ağrılar çekmiştim. göğüslerimde çok küçüktüü. aynı hisleri yaşadım acaba emmiyor mu diye. sürekli uyanıyordu emip 10 dak. 15.dak hiç uzun süreli uyumuyordu. 15 günlükken dr. götürdüm. bana dediği tek şey emzirmeye devam et. uyandıkça ver. biliyosun ki emdikçe göğüsler doluyor.annelik hissiyle de zaten biraz sabırla yoluna girebiliyor.
deme istediğim kendini üzme dr. un yönlendirmesi etkili olduğu ğu kadar senin ve çocuğunun sağlık durumuda çok önemli. sen annesin anne olmuşsun allahtan sağlık sorunları olmadıktan sonra çok fazla üzme kendini.4 ay enazından emzirebilmişsin. üzme kendini. yeterki sağlıklı olsunlar.... 
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:45
sütün erken yada gec gelp yada gelmemesinin sezeryan yada normal doğumla ilişkili olduğunu düşünmüyorum ama sezeryan sonrası ağrılar normal doğuma oranla daha yoğun ve emzirme pozisyonu acısından daha rahatsız edici olması hasebiyle sıkıntı olusturabiliyor ama bu safhada bile direnip emzirirseniz süt geliyor, yani siyah halkayı ne kadar uyarırsanız beyin daha cok süt üretmeliyim diyerek hormonları herekete geciriyor...
hastanede hemşireler mama teklif edecektir ama siz kabul etmeyin surekli uyandırarak emzirin, gelmediğini düşünseniz bile emzirmeye devam edin gelecektir...
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:50
birşey hariç arkadaşlarıma sonuna kadar katılıyorum...çokdoğru demişler....

sütün yaramıyor diye birşey olduğunu düşünmüyorum ben...tıbbende böyle birşey kanıtlanmış değil....

estetik operasyon yerine şu meme uçlarından deneyebilirsin..operasyondan sonra ne zaman emzireceksin ?

moralini yüksek tut ve telkin et kendini....

kadir hocamız....yaşlı teyzelerin bile emzirdikçe sütü geleceğini söylüyorWink

sütün bol olsun

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 15:11
hala geç kalmış değilsin pozitif düşün sıvı gıdaları al sürekli... mutlaka emzir her istedikçe ver mama öncesi mutlak emzir yeri gelsin 15 dk da bir emzir ama emzir yeterki... birde elektrikli pompalar göğüs ucunu çıkarıyor benim arkadaşımında göğüs ucu yoktu çk azdı bir memeyi çocuk tutamıyordu ama ilk bikaç dk makinayla sağdı ucu çıkınca da bebeğin azına verdi böylelikle ucu çıkmaya başladı... dene istersen ama yılma sakın...
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 15:40
bende 2 ay önce sezaryanla doğum yaptım, süt geldi ama yeterli değildi o yüzden yetmediği yerde mama verdik ağlamaması için. çünkü bebek ağlayınca kan şekeri düşüp sarılığı yükseliyormuş. mamayıda kaşıkla verdik biberona alışmasın diye. 3-4 gün bu şekilde oldu sonra sütüm geldi zaten,mamaya gerek kalmadı.
 ilk 2 hafta emzirirken heryerim ağrıdı zaten ameliyatlısın sırtım aşırı derecede ağrıdı sonra düzene girdik, göğüslerimede tahin yağı kullandım yara olmaması için..
  ayrıca bebeğim 3 kilo doğdu 10 gün içinde 4 kiloya ulaştı bunda mamanın etkisi çok, ama bebek kilo alşın diye mamaya baaşvurulmamalı.
   şimdi bebeğimle mutluyuz.. emzirmek çok keyifli birşey. inşallah böyle devaam ederSmile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 15:58
Emzirme denilince aklıma AOA TV8 deyken Sevinç Erbulak'ın konuk olduğu program geldi. Hemşiresinin dediklerini anlatmıştı. Eğer çok istesem ben bile emziririm sen neden emziremeyesin demiş ve çok istemen gerekiyor demiş. Sonra da hemen gelmiş. Ama bunu orda çok daha güzel anlatıyordu. Bizim AOA videolarda da vardır. Halen aklıma geliyo.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.