Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ELa-m Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1068
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2009 Saat 16:34
BNM HIKAYEMDE ACI:)))etrafimda pek emziren anneler olmayinca olacagi oydu:)))destekde vermeyince kimse:))bnm sutum 3uncu gun geldi, ba$inda çok zor oldu hele ilk ay hiç almiyordu, aç kaliyordu ben uzuluyordum yardim olan'da olmadi annem çali$iyordu; hastanede bile ka$ikla verdiler zorlaa:(((sonra duzeldi benim sutum 2aya kadar cok iyiydi hata biberona doldurup buzlukta sakliyordum,saklamaz olaydim:))) $eker bayrami gunu geldi, her gittigim yerde hazir biberonu verdim ama ozel anne memesu ucu biberonuyla, 3/4 gunu bole yaptim(aslinda ben utaniyom ba$kalarin yaninda emziremiyom) ve sutum toptan azaldi, cocukta fazla sute ali$ti tabi biberonlaa:((( beni almadii zorlasamda:((aç kaldii etrafimdaa mama al dediler,e$imde bi yandan aç çocuk mama alcam dedi:(((aldikk 2.5 emzirdim bir 15 gunde çektirmeye çali$tim ve azaldi daha çokkk sonrada bittiiiiiiii:((0((çok agladim ama çare yok $imdi kizim 4.5 aylik ve hazir toz kulaniyorum:((((

destek çok onemli!!!
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2009 Saat 23:57
haklısın destek  önemli de, anne bu konuda bilgili, istekli ve kararlı olmayınca hele de ilk çocuğuysa zorlayıcı boyutta olamıyorsun maalesef; haklılığımız 2-3 ay sonra tecelli ediyoor dinledilerse ne ala dinlemedilerse pişmanlık ve başta olması gereken kararlılığı 2.bebeklerine uygulama isteği doğuyor ki buda bir musibet bin nasihatten iyidir sözünü akla getirmiyor değilUnhappy bu da bir artı gelişmedir sonuçtaSmile
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 16:52

Oğlumu götürdüğüm çocuk doktoru da burda marka vermek yasak mı bilmiyorum ama Dr. Br...s diye bir markanın biberonunu tavsiye etti bana. O kullanılınca bebek memeyi de alıyomuş biberona alışmıyomuş diye ama arkadaşlar kesinlikle biberon alan bebek alışıyor, istediğin markayı kullan bu değişmiyor. sonuçta bebekler de insanoğlu ve insanoğlu rahata çabuk alışıyor..Oğlum sadece uykuluyken meme alıyor gündüz vermeye çalıştığımda asla ağzını açtıramıyorumUnhappykendisini geri doğru çekiyor çok bilmiş şey.

NOT: Marka ismi vermek sakıncalı olduğu için mesajınızda düzenleme yaptım

Düzenleyen sibel - 15 Ara 2009 Saat 17:06
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 22:19
o gece alııp gündüz almama krizleri bizim bebekte de vardı 6.ayına giriyor daha yeni yeni düzeldi...
ama ben hiç mama vermedim almıyo almııyo ağlıyor kafasını geriye atıyor yoruluyor uykuya sıkışınca alıyordu gündüzleri işte  böyle onu yorarak uykuya geçiş poozisyonunda emzirdim, birde karanlık sessiz oda da işe yarıyorWink
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
maria oflaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 18:19

Evet bayanlar İNANMAK ve SÜTÜNÜZE GÜVENMEK çok onemli!Aslında olay anne olmaya hazır olmakla başlıyor.Ben coccukları cok severim ve anne olmak içim kendimi 20 yaşından beri egıttım hazırladım cocuguma tam anlamı ile annelik yapmak istedim(tabi herkes benim gibi düşünmeyebilir)Benim nacizane fikrim bu.Benim de cok kuçuk goguslerim ve içe donuk uçlarım vardı fakat gercekten  fazlası ile sabır ve özveri ile işin içinden kolayca çıktık oglumla beraber:)İlk 2 gun memeyı alamadı yavrum silikon meme ucu aldık zar zor onunla cok az emebıldı tabi sarılık oldu fototerapi gordu ama moralimi bozmadan bunlara dayanmaya calıştım . 3. ayın sonunda meme uçlarım'' kocaman'' cıktı ve oglum rahat rahat emmeye başladı.Şu anda 28 yasındayım ve nur topu gıbı 8 aylık oglumla cok rahat emıp gecınıyoruz hatta ek gıda bıle yemıyoruz.Herkese bol sutlu gunler dılerızSmile

Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 76
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 14:03
ben de yazayim :)

ben normal dogum yaptim ve epeyce dikislerim vardi. aksam uzeri dogum yaptim ve gece olup agri kesicilerin falan etkisi gecince ve dikis yerleri acımaya baslayinca degil emzirmek dunyayi gozum gormedi. gıkımı cıkarmadim ama yorgunluk uykusuzluk ve sızı beni cok zorladı. bebek dogunca heen sutum gelmisti ve emzirmistim de. o gece bebek de surekli uyuyordu. gece bir ara annem kalkip geldi emzirmen lazim ama dedi ben de anne uyuyor uyandirmayalim dedim... aklimsira yazılı erteletecegim :)
bebegi uyandirmaya calistik falan derken hemsireyi cagirdik. onun da yardimlari ile biraz emzirmeye calistim. ama süt geldi bebek de doydu uyumaya devam.. ertesi gun hastaneden ciktik.
eve gelince kayinvalde ve onun destegiyle(!) esim cok problemler cikardilar. sanirim moral bozuklugu ile sütüm azaldi. gercekten moral cok onemliymis. bir hafta sonra falan kontrole gittigimizde bebek kilo vermisti. halbuki olmasi gereken dogum kilosunda olmasiydi yanlis hatirlamiyorsam.
dr umuz hemen ek godaya gecmek istemiyorum dedi. onun yerine bir mama tabsiye etti. anne sutunu sagip gunde iki defa karistirip veriyordum. bir kutu kullandiktan sonra ve kayinvaldeyi memlekete sutladiktan sonra süt miktari duzene girdi.
kayinvalde oldugu surece bana surekli sen doyuramiyorsun bu cocugu diye apır sapır konusyordu :)
bol bol su icmek gercekten cok etkili bu arada.
ilk zamanlar ben de sagdigimda 50-60cc geliyordu ama bu bebegin doymasi icin yeterli bir miktar zaten. sonradan bebek emdikce de artiyor. hatta ilk zamanki sutler daha yagli oluyor sonra besleyiciligi de degisiyor bebegin ihtiyaclarina gore.
sonradan o kadar cok sutum oldu ki fazla sutleri sagip derin dondurucuya atmistim sonra da fazla geldiler cope atmak zorunda kaldim. baktim ki tam 3 litre sut atmisim cope!
umarim butun annişlerin ve bebişlerin bol sütlü günleri gecsin :)
moralinizi bozmayin. emzirme isi tecrubeyle ogreniliyor... bebek emdikce de süt cogaliyor...
Yukarı Dön
cannann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2010 Saat 23:40
evet moral gerçekten çok önemli bende 21 gün önce sezaryanla doğum yaptım sütüm 3. gün geldi ama o 3 günü çok zor geçirdim sütüm gelmeyecek diye çok korktum bana en büyük desteği eşim verdi sağolsun onun verdiği destkle çok çabuk toparladım kendimi. bol su içmek ve dinlenmek de sütü baya arttıryo 
Yukarı Dön
aerdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 15:13
şu mama meselesine işin kolayına kaçmak diyenler hiç mama hazırladı mı acaba? biberonları siterilize et, suyu kaynat 10 dakika, uygun sıcaklığa gelmesini bekle.anne sütü verebilenler mama hazırlamak için geçen zamanda bebeklerini çoktan doyurmuş oluyorlar. ben de normal doğum yaptım.sütüm gelmedi.5 günlükken doktora gittik fazla kilo vermiş.süt yetmiyor mamaya başla dedi.3 doktor değiştirdik.elektrikli pompa ile 2 göğüsten 30ml süt ancak çıkıyordu.bebeğim verdiği kiloyu 2 hafta boyunca almayınca13 günlükken mama vermeye başladım.şimdi önce emziriyorum sonra mama veriyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.