Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Iye ve bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIye ve bronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durutrl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı durutrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Iye ve bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 14:15
Hocam merhaba,kızım 3 yaşinda 38 i geçmeyen ateşle doktora gittik idrar tahlili yapıldı nitrit(-) 25 30 eritrosit görüldü doktor iye olmuş antibiyotik yazdı kullanmak zorunda kaldım,yazılarınızda nitrit negatifse iye olmaz yazıyordu ama eritrosit kafamı karıştirdı sizde izinliydiniz soramadım ve kullanıyorum şu an,bitiminde tekrar tahlil yapılacak,teşhis dogrumu sizce hocam?                                                                                                                          Oğlumda 14 aylık grip olmuştu atesi falan düştü burun akıntısı yeşile dönüp azalmıştı ki tekrar şeffaf akmaya başladı ve öksürük başladı,3 ay önce aynı tabloyla doktor bronsiolit teşhisi koymuştu ventolin pulmicort hava vermişlerdi,uyurken solunumunu 20 25 civari saydım ateş yok, hocam ama öksürürken ara ara boğulur tarzda ara ara balgamlı gibi öksürüyor gögüsleri dolu gibi,sizce doktora gideyim mi?tekrar o ilaçları alması gerekir mi hocam? Coldmix serum fiz kullanıyorum arada bal limon veriyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 19:54
Yazilarimi okusa idiniz, boyle assagilik tuzaklara dusmezdiniz. Kesinlikle IYE yok. Kiz cocuklarinda, idrarda
tabiiki Lokosit ve Eritrosit fazlaca cikar. Tahlil icin numune idrar almadan once, ne kadar ciddi bir temizlik
yaptinizki??? Size kasten idrar numunesi alinmadan once temizlik yapilacagini soylemezler!!! Yerseniz!!!
Yeni bir Grip baslamis.. Anlasilan bu kis da; bu sahtekarlarla cok ugrasacagiz.. 
Cok okumaniz lazim.. Her seyi 80 milyona tek tek anlatamam.. 

Yukarı Dön
durutrl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı durutrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 23:42
Hocam inanın okudum eritrosit kafamı karıştırdı o yüzden ilaca başladım eczacının eşi tesadüfen bu tahlillerle ilgili bir bölümde çalışıyormuş ona bile sordum eritrosit gördüyse tedbir amaçlı vermiştir dedi aldım bende,peki şu an ilacı kessem olurmu hocam 4 gün oldu supraks vermişti muadili zimaks varmış onu verdiler,tekrar tahlile gitmiyorum o zaman hocam...Oğlum içinde bir iki soru sormak istiyorum hocam,hangi durumda doktora gitmeliyhm,uyanıkken nefesini sayamıyorum çok hareketli çünkü,uyurken yine saydım 25 di dakikada..gögüs kafesinde çok az çekilme var normalmi hocam biraz zorlanıyor ve ne kadar sürer bu durum hocam...Sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam,Allah sizin gibi doktorları başımızdan eksik etmesin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2017 Saat 04:45
Kesmediginiz kabahat.. Ayrica da, hala Eritrosit ile IYE arasinda, alaka kurmaya calisiyorsunuz.... IYE
oldugunda, Lokosit gorulur, Eritrosit degil!!! 
Ne demek; "-Eritrosit gordu ise, tedbir amacli vermistir" !!!  Hayatimda bu kadar cahilce bir laf duymadim... 
O doktor musvettesine soyleyin, IYE oldugunda, Eritrosit degil, Lokosit gorulur.
Antibiyotigi hemen kesin.. 
Cocuklarda solunum sayisi; dakikada 60 ustu onemlidir. 
Lutfen yazilarimi iyi okuyun. 
Zira sik ve pes pese  sorulan sualleri cevaplamiyorum.... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.