|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Erenimom ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2015 Saat 13:18 |
Merhaba Kadir Bey, 26 aylık oğlum kabız oldu, 4 gün tuvalete çıkamayınca zeytinyağı içirdim bir işe yaramadı, doktorunu aradım gliserin kansuk önerdi yarım fitil kullandım işe yaradı. Sabah uyandığında gözlerinin ikisi de çapakla doluydu ancak bildiğimiz çapak gibi değil sanki gliseri gözlerinden çıkmış yağlı bir şekli vardı. Fitilden kaynaklanmış olabilir mi? Neden kaynaklanmış olabilir yarın sabah da olursa doktora götüreceğim ancak sizden de yorum almak istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fitil ile gozdeki capaklarin bir ilgisi yok. Gliserin fitil; ilac ihtiva etmediginden, istediginiz kadar kullanabilirsiniz.
Gozleri icin; Tobrased, goz damlasi: gunde:4x1 her iki goze, 5 gun damlatin. Eski mailleri okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2015 Saat 19:05 |
|
![]() |
|
Erenimom ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim Kadir Bey. Oğlum 26 aylık 24 aylıkken kreşe başladı sonra 1,5 aydır sürekli nezle-grip şeklinde burnu hep tıkalı başladığı günden bu yana, serum fizyolojik, cold mix dışında ilaç kullanmıyoruz. Ateşlendiğinde de düşürücü kullanmıyorum sadece gece çok rahatsız olur ve hiç uyuyamaz hale geldiğinde dün gece ilk kez dolven verdim bir ölçek. Kadir Bey bu kadar sık ve aralıksız hastalanması normal mi? Daha önce evde bakılıyordu ve hiç hastalanmıyordu çünkü hasta olanlarla bir araya bile getirmiyordum. Teşekkürler,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2 kisiniz aynen; boyle gececek. Kacisiniz yok. Okul/kres her baslayan cocuk bu devreyi gecirir.
ISTISNA: Evde; abisi-ablasi olanlar, bu mikroplari daha okula baslamadan erken caglarda aldiklarindan, onlarin okul cagi, daha az hastalikli gecer. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kadir bey gece ateşlendiği ve cok huysuzlanmadı için dr a gittik. Kulağını kontrol etti ve iltihap oldugunu söyledi. Kulağının kristalleştiğini belirtti. Hiç antibiyotik vermeye bir doktordur ilk kez agumentin verdi ve mukozero Öksürük şurubu verdi. Balgamı var, öksürüyor. Bu şurubun kulak içi iltihabı da yumuşatacağını belirtti. Agumentin bid200 ü sabah öğle akşam, mukozero yu ise sabah akşam içir dedi. Bu tedavi uygun mu size göre? Aynı zamanda grip olduğunda illadin kulak damlası kullansam bu iltihabı önler ve Antibiyotiklik Olmasını engelleyebilir miyim? Çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; O doktorun, hicbir dedigine inanmayin, hicbir ilaci kullanmayin...
1- Kulak iltihabi varsa; agridan duramaz, o zaman Iliadin damlayi kullanin, baska ilac gerekmez. 2- Orta Kulak Iltihaplari; ZATEN, sadece Griplerde olur!!! Olusan odemin Oztaki borusunu kapatmasi ile, "Orta Kulak" boslugunu nemli tutmaya yarayan ve devamli salgilanan sivi akamaz ve kulak zarina, tazyik eder. SAKIN KULAGA BIR SEY DAMLATMAYIN!!! 3- Iliadin; BURUN damlasidir.... Kulak damlasi DEGILDIR!!! 4- Orta Kulak iltihabi; "Iltihap" DEGILDIR.... Mekanik bir arizadir. Ilaidin ile odemi cozdugunuzde, ne agri kalir, nede iltihap... "Iltihap" adi, Sultan Palamut zamaninda, yanlis olarak konmustur... NOT: KBB doktorlari bunlari domuz gibi bilirler, ama bir "vizite parasi" az geldiginden, ilaclarla sizi surundurmek isterler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Haz 2015 Saat 03:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|