Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kabızlık mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hifahatun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 170
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık mı
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 15:39

hocam resimdeki gibi hala yapmaya devam ediyor neredeyse bir hafta olacak 8 aylık seftali ve kayısı kabuklu vermemi söylemiştiniz fakat öyle yemeyi başaramadıgı için bende kabuklu bir şekilde robottan çekip veriyorum poposu da haliyle kızardı sudocream kullanıyorum hala bu şekilde kaka yapmaya devam ederse endişelenmelimiyim bu kaka sekli doymadıgını mı gösterir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 17:30
Yediklerinin yağ ve şeker oranlarını arttırın. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 18:09
teşekkür ederim şeker oranını nasıl attırmalıyım tavsiye verir misiniz 1 yasına kadar şeker bal yok siz balı ne zaman öneriyorsunuz 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 21:53
Hocam probiyotik vermeli miyim vermem gerekirse ne önerirsiniz her bezine çok az yapıyor yaparken de epey zorlanıyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 08:43
NE DEMEK, "1 yaşına kadar şeker,bal YOK!!!" Size bunu hangi SALAK söyledi?  
1- Anne sütünde bile şeker vardır!! Sütlerde olan Laktoz şekerinin yarısı Glikoz,  yarısı Galaktoz dur. Bu gibi 
salaklara itibar etmeyin. Sırf bu salağa inandığınız için bebeğiniz sıkıntı çekiyor. 
Sakın "Probiyotik de " vermeyin. Bütün barsak dengesini bozarsınız. 
2- Her bal, zararlı değildir. USA'da, Kalifornia'da bazı bölgelerde endemik halde Botulizmus sporları vardır 
ve bu bölgede üretilen bazı ballarda bu sporlara rastlanmıştır. Bu sporlar, sadece yeni doğanlarda zararlı
olabilir.  2 aylıktan sonra verilebilir. 
NOT: Botilismus, domuz yetiştirilen bölgelerde görülebilir.  

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 09:23
hocam sizin her yazınızda agzım açık kalıyor her seferinde şaşırıyorum her bildiğimiz yanlış çok eksiğim var cok diğer iki cocugumuda böyle yanlışlarla büyüttüm hatta büyük oğlum alerjik astım oldu sizin dediğiniz gibi her seferinde peditus ve antibiyotik verdiler hep böyle büyüdü keşke size çok önce rastlasaydım ama diger ogullarımı sizin sayenşzde öyle büyütmeyeceğim bal şeker dut çilek yumurta beyazı hatta süt bir yaşına kadar yok dedi bende ona özel tuzsuz şekersiz yiyecekler yapıyorum hocam Bir yaşına kadar vermemem gereken bir şey var mı nasıl ek gıda vermeliyim çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 09:54
1 yaşına kadar?? Çiğ köfte, Kokoreç, Beyin(hiçbir zaman), vermeyin.
Zaten varsa, sadece anne sütü verilir. Yoksa, 4. aydan itibaren "Kutu sütleri" verilir, eğer günde 3 defadan
 fazla Kutu sütleri veriliyorsa, sırası ile, sulu muhallebi(su katılmaz, pirinç unu az konur), yoğurt, ve ev yapımı
çorbalar(acısız tarhana, süzme mercimek [beşamel soslu], Yayla gibi) verilir. Ancak bunlara alıştıktan sonra
 yoğurt ile karıştırılmış ev yemekleri verilir. 
Sebze çorbalarını, yemek pişirmesini bilmeyen Amerikalı anneler gibi anneler uygular, bilenlerde gerek
 yoktur.
Makalelerimi okuyun.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2022 Saat 10:11
tamam hocam kitabınızıda siprariş etttim dört gözle bekliyorum bize burdan geri dönüp cevap veriyorsynuz ya o kadar güven veriyorki teşekkür ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.