Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kadir Bey(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKadir Bey(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Foxi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: Kadir Bey(grip)
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 13:16
Merhaba Kadir Bey

Oglumuz 27 aylık Kilosu 15 boy 96 cm

14. ayından itibaren 2 ayda bir bronşiolit atagı geçirdi, Her tedavide pulmicort ventolin  hava verildi ilaç olarak macrol ve asist ile tedavi oldu. Koruyucu olarak toz önerdiler ama yan etkisi oldugundan dolayı kullanmadık halisinasyon gördü ve çürük benzeri şeyler belirdi. Son atagımızı 1 hafta önce gecirdik. Tam herşey normale dönmüşken burun tıkanıklıgı başladı. Ama tıkanıklık burun akması şeklinde degil kuru şekilde tıkanıklık. Otravin burun spreyi kullandık 3 gün oldu ve belirli aralıklar ile okyanus suyu kullanıyoruz ama bir turlu burnu açılmadı.

3 gecedir gece uyanıyor gece daha cok yogunlaşıyor ve gece 2den sabah 6ya kadar uyuyamıyor.

Uyurken hep bir horlama var ama içten gelen bir hırıltı yok gibi. Ateşi yok..

Odasında devamlı soguk buhar çalışmakta. Sümküremiyor bende aspirator tarzı bir şey ile bazen temizlemeye çalışıyorum ama bir şey gelmiyor.

Yemesi normal eglencesi oyunu normal dakikada 25 kere nefes alıyor.

Aklımada başka bir şey gelmiyor. Ama bir türlü tıkanıklıgı açamıyoruz.. Neler yapabiliriz geniz etinden şüpheleniyorum ama hemen 1 kerede kendini belli edermi bu geniz eti?

Çocukda burundan kaynaklanan huzursuzluk var..Konuşmasından da belli ediyor.

Tecrubelerinize dayanarak bize bir yol gösterirmisiniz..

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 19:15
1-  3yas, 3ay cesametinde. Boy ve kilosu; orantili.
2-  O doktor, daha;  Bronsiolit nedir, Bronsit (Astim) nedir bunun dahi farkinda degil. Size verilen tedavi: Bronsit (Astim) tedavisidir. Sonuc  husran olacaktir.
3-  Cocugunuzdaki hastalik; ne Bronsiolit, nede Bronit... Grip geciriyor.  Ama artik, Turkiye de Grip diye bir hastalik bilinmiyor, hepsine Astim tedavileri veriliyor.. Bugun butun hastanelerde; Solinim sikintisi ile yatan hastalarin nerede ise tamami, bu yapilan aptalca tedavilerin sonuclaridir.. Bu doktorlardan uzak durun.. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2013 Saat 16:40
dr bey biz dede doğduğundan beri varolan burun tıkanıklığı son 1,5 aydır çok yoğun devam ediyor.grip değil bu arada grip te geçirdi ama artık değil.1,5 aydır hiç nefes alamıyor burundan. grip değil kesinlikle.geniz eti ve sinüzit var dediler ama size yazdığımda yok öyle şey dediniz.alerji var dediler yok dediniz.konka hipertrofisi var dediler ona da yok dediniz peki neden tıkalı burnumuz.iladin hep başucumuzda.3 gün de bir ara verip bir daha geceleri sıkıyorum uyuyabisin diye.sümkürmeyi öğrendi.sümkürüyor.en fazla 2-3 dakika sonra tekrar tıkanıyor.sanki içerde bir et var tıkatıyor burnunu.geniz eti için film çektiler solunumu engellemiyor takip edilmeli ameliyatlık değil henüz dediler.

dr bey neden nefes alamıyor burnundan kızım.kendisi 28 aylık 12,5 kg.91 cm. kilo alamıyor.iştahsız.ama çok ta kötü değil aslında iştahı.ama kilo almıyor yaklaşık 1 yıldız hep aynı kiloda.nedir bizim sorunumuz.sinüzit tedavisi de olduk antibiyotik kullandık.değişen hiç bir şey olmadı.alerji ilacıda kullanıyoruz.hala aynı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2013 Saat 03:54
Siz farkinda degilsiniz ama cocugunuz pespese Grip geciriyor. Gordugunuz gibi yapilan tedaviler bir ise yaramadi. Serum fiz, ColdMix ve gerekirse Iliadin'e devam.
Yukarı Dön
nilcey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2013 Saat 09:44
dr bey ilginize çok teşekkür ederiz.evet ilaçlar hiç bir işe yaramıyor.ama çocuğun burnu doğduğundan beri tıkalı.hadi kış boyu grip oluyor diyelim.yazında ağzından nefes alıyor bu çocuk.son 1,5 aydır burnu tamamen iflas etti ancak bebekken emerken bile burnu kır kır ses yapardı.ara verirdi emmeye nefes almak için.asıl problem nerde biz onu çözemedik.hasta değilken de olan tıkanıklığın sebebini yani.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2013 Saat 17:30
Burnunda, dogustan bir darlik olabilir. Dogru-durust bir KBB doktorunun gormesinde fayda olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.