|
kafatasında kabartı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Lagaan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2017 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şub 2022 Saat 03:52 |
merhaba hocam 7 aylık erkek bebeğim var. 2 hafta önce kafasının yan tarafında bir şişlik fark ettim. önce çarpmıştır falan diye düşündüm ama kızarıklık morarma yoktu. şimdi 2 hafta geçti aynı şekilde duruyor. Fındıktan daha büyük, yumuşak ya da hareketli bir kitle değil. kafatası kemiği kadar sert. Hatta kemik gibi. daha önce var mıydı hiç bilmiyorum. eski resimlerine baktım emin olamadım. bebeğimin fiziksel ve zihinsel gelişimi normal. bir doktora göstermek istedim ancak fiziksel muayene edebilecek bir doktor bulabileceğimi sanmıyorum. muhtemelen tomografi gibi görüntüleme testleri isteyecekler. bu yüzden önce size danışmak istedim. önemli bir durum olabilir mi? yoksa kafanın doğal yapısı mı? bir doktora görünmemiz gerekir mi? fotoğrafta farkediliyor mu bilmiyorum ama görüntülemeye çalıştım. yönlendirirseniz çok sevinirim. teşekkürler https://www.hizliresim.com/yw0iwns |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebeklerde kafatasi, eriskinlerde oldugu gibi, yekpare degildir. Bu parcalar eriskinlerde oldugu gibi birlesmeye
basladiginda, bu sekil sert yumrular olur. SAKIN bir islem yapmayin.
|
|
![]() |
|
Lagaan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2017 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://www.hizliresim.com/5lumvmr
Hocam merhaba daha önce size oğlumun kafasındaki yumrularla ilgili danışmıştım. Verdiğiniz cevap üzerine konuyu kapatmıştım. Zaten geçen 5 ayda yumrular azaldı. Kafa Şeklinde de bir sıkıntı olduğunu hiç düşünmedim. Ancak bugün gezi için gittiğimiz bir kamp alanında doktor olduğunu söyleyen 2 genç yanımıza geldi. bebeğimin kafasının dikkatlerini çektiğini , daha önce götürmediysek bir beyin cerrahına götürmemiz gerektiğini, ultrasonla kontrol ettirmemizin daha iyi olacağını, şekil Bozukluğu olduğunu ve gerekirse kask kullanmamız gerektiğini söylediler. Açıkçası sizin söylediklerinizi anlattım ancak içime de bir kurt düştü. Fotoğraflarını bir inceler misiniz hocam. Doğduğundan beri yüzüstü yatan bir çocuk şu an 12 aylık. Teşekkürler
Düzenleyen Lagaan - 03 Tem 2022 Saat 03:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktorları; sırt üstü yatırılıp, kafası arkadan yassılmış ve "Türk kafası" denilen kafa yapısına alışıktırlar.
Böyle "Avrupai kafa" gördüklerinde şaşırırlar. Böyle "yüksek kafa" görülen tek hastalık; Zellweger Sendromu dur. Bu sendromda; burun kökü yassı, surat düz, ayrık gözler vardır. Ayrıca; böyle çocuklarda adeleler çok zayıftır, beslenme problemleri vardır, karaciğer,dalak ve kalp problemleri vardır ve bu çocuklar 1 yaşına kadar kaybedilirler. Gördüğünüz gibi çocuğunuz çok sağlıklı ve hiçbir organ rahatsızlığı da yok! Bu hastalığın sizin çocuğunuz ile hiçbir alakası YOKTUR. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Tem 2022 Saat 08:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|