Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kahvaltı ve Gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKahvaltı ve Gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Konu: Kahvaltı ve Gelişim
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2010 Saat 16:02
Hocam merhaba, oğlum 29 aylık, 89 cm. ve 11,5 kg.

2 ay öncesine kadar  kahvaltısını hala bulamaç (süt içine peynir, yumurta, tereyağı, ceviz, bal, bisküvi) halinde yiyordu, bebeklikten beri denemelerime rağmen bunları ayrı yedirememiştim ki zaten çok iştahsız bir çocuk. Sizde "gittiği yere kadar böyle götür, vakti gelince yer" demiştiniz. 2 aydır bunu bıraktı ve asla kahvaltı etmiyor, peynir yemese de olur çünkü aşırı yoğurt tüketimi var, ama hiç yumurta yemiyor (yumurtalı ekmek, omlet denedim onlarıda yemedi) ve öğlene hatta bazen akşama kadar aç geziyor (kreşte bazen yer, sevmediği bişey çıkınca da yemez). Önem verdiğiniz şekilde et ve süt ağırlıklı beslemeye çalışıyorum ama tabiki patron o, yemediği zaman çaresiz kalıyorum.

Kahvaltıya alışamaması, bu kadar zayıf ve iştahsız olması beni üzüyor tabiki, herkes çocuğumun çok  zayıf olduğunu söylüyor ama bir uzman olarak fikrinizi merak ediyorum, endişelenmekte haksızmıyım? Bu durum gelişimini çok mu kötü etkiler? (spraktini önerdiğiniz ölçüde, hatta daha da az, denedim ama o gün kafası yerden kalkmadı, çok korktum, bi daha da vermedim)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 11:11
Et yiyen bir çocuğun illa yumurta yemesi gerekmiyor... Top yumurtayı, soyup önüne koyun ama "ye" demeyin. Sipraktinin bir zararı yok (hırçınlık ta yapmamış) Azar azar verin, uyumasıda hareketini azaltacağı için, et tutup kilo almasını sağlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.