Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kakasını yapamıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkakasını yapamıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melikem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: kakasını yapamıyor
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 13:28
kızım 2.5aylık.2 haftadır kakasını benim yardımımla yapıyor.doktorumuza sorduk normal dedi.makattan zeytinyağlı kulak temizleme çubuğunu hafifce soktukça yapıyor.anne sütü veriyorum.ne yapmalıyım.teşekkürler
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 19:02
Merhaba...
Bebeğin sizin yardımınızla kaka yapması normal değil. Başvurduğunuz yöntem nadiren kullanılabilir. Anne sütü alırken özellikle bu kabızlık için  normal diyemem. hekiminize danışın lütfen. Sevgiler...
Yukarı Dön
hllsmnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2007 Saat 16:04
ben sızın gıbı yapıyordum fakat doktorum bunun cok yanlıs oldugunu hatta bagırsak zelenmelerıne kadar gıdebılecegını soyledı..bırkac gun cok uzun bır zaman degıl anne sutu alıyorsa merak etmeyın mutlaka yapar.agızdan zeytınyagı vermek bence en dogrusu ama genede doktora danısın derım ben ..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2007 Saat 22:13
Merhaba...
Sevgile annler,
Ağızdan verilen zeytinyağı emildiği için bağırsaktan, dışkıyı yumuşatmaz. Ancak zeytinyağı içerken bunu aspire edeblir beebk. Böyle yağı  ciğerine kaçıran çok bebek olur. Çok tehlikeli durumdur. Lütfen  dikkat ediniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
melikem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 13:28
artık bebeğim kakasını kendi yapabiliyor.benal hanımı dinledim zeytin yağını bıraktım gerçekten faydası yokmuş.ilk yaparken çok bunaldı ama şimdi iyi.
Yukarı Dön
gail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 16:19
rica ederim bana da yardımcı olun
iki aylık bir oğluşum var ve yaklaşık birbuçuk aydır kaka sorunu yaşıyoruz kendi kendine yapmasını beklersek ilk iki gün hiçbir huzursuzluğu yok ama üçüncü gün çok ağlıyor ve dört günü buluyor kaka yapması biz de dayanamayıp fitil veriyorduk önceleri ama daha sonra barsaklar tembelleşmesin diye fitili bıraktık
şimdi de doktorumuz debridat diye bi ilaç verdi 10 gündür kulanıyoruz yine dört gündür kaka yok ,kendi kendine yapsa iki günde bir yapmasına da razıyım ama olmuyor
denemediğim şey kalmadı zeytinyağı da işe yaramadı,bebişin poposuna da zeytinyağı deniyoruz yine olmuyo.
o kdar çok llifli yiyecek tükettim ki kendi barsaklarım sapıttı ama zavallı bebişim haala ıkınıyor , sancılanıyor ve ağlıyor haliyle  çok üzülüyoruz ne yapmalıyız???
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 18:44
Merhaba...
Sizin yediğiniz lifli yiyeceklerin beebğe faydası yoktur. Debridat  doğru ilaç değil kabızlık için. Kabızlıkla seyreden bazı hastalıklar vardır ilk aylarda... Bu nedenle bebeği bilmeden muayene etmeden ben yorum yapmak istemiyorum. Normalde anne sütü alan bebeklerde kabızlık görülmez. Görülürse işte bu hastalıkların olmadığının ispat edilmesi zorunluluğu vardır tıbbi olarak. Ancak bundan sonra bazı ilaçlar söz konusu olabilir. Fitil ve popoyu uyarmak doğru değil. Zeytinyağı da faydasız ve risklidir. İsterseniz yine doktorunuza danışın... Sevgiler...
Yukarı Dön
gail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 19:51
teşekkürler ilginize sanırım doktoru değitirmek gerekecek
zira kendisine hiçbir şey sorulmuyor
bir de aklıma gelen bişey daha bebişimiz doğduktan 40 gün sonra tartıldığında sadce 600 gram almıştı  doktor da anne sütünün yetmediğini mamayla destek vermemiz gerektiğini (gerçi biz onu çok fazla dinlemedik birkaç öğünden sonra mamayı bıraktık sütün kesilmesinden korkuyorduk) söylemişti  acaba sütün yetersizliği de kaka yapmasına engel olur mu?
tekrar teşekkürler...saygılar...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.