|
Kalp |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guldenergin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Guldenergin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 20:38 |
Hocam kızım 4 yaş 19 kilo prematüre 30 haftalık doğdu.. ilk muayenede kalbinde açıklık olduğu söylendi zamanla kapanacak dediler 6 ayda bir 2 yıl kontrol sonra yılda 1 kontrol denildi..zamanla açıklık küçüldü ama halen tam kapanma yok..4 yıldır kontroldeyiz dün ki kontrolde dr.kalpten solunuma giden yolda fazla dan bir damar var kan akışı da var sağlık sorunu teşkil etmez ama ergenlikten sonra kalp fazla kan pompalandigi için nefes darligi gelişir aort damarına uzakta dedi...ilk defa böyle birsey duydum hocam kızımda herhangi bir şikayet yokkilo alımı boyu iyi kan değerleri normal hiperaktif bir çocuk babasını da kızım 20 günlük iken 40 yasinda anı kalp krizinden kaybettik korkuyorum ne yapalım ne yapabiliriz raporu almayı unutmuşum başka bir kardiyoloji uzmanına daha gidelimmi ankarada yaşıyoruz..uyku apnesi de var geceleri ara ara nefesini tutuyor %65 geniz eti büyük olduğu için ameliyata da sıcak bakmadık..bu kalp sorunu için tavsiyeniz nedir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 yaşta "uyku apnesi"!!! Hadi canım!!
Hacettepe Çocukta görülsün. Gerek olursa Çocuk Kardiyolojiye sevk edilir. Sonucu yazın. Benim tahminim, başından beri bir şeyi yoktu!
|
|
![]() |
|
Guldenergin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Guldenergin
Hocam tavsiyeniz üzerine hacettepeye gittik verilen raporda kısaca şöyle yazıyor..pda yok vsd yok dört boşlukta 8-9 mm sekuntum ast mevcut sol üst pulm venleri vertical ven aracılıgı ile innominate vene açıldığı düsünüldü..sol ventrikül genişliği normal sağ ventrikul genişliği hafif artmıştır sağ ve sol sistolik fonks.normaldir.mitral kapak aort kapak triküspid kapak pulmoner perikard aort normaldir anlamlı darlık ve yetersizlik yoktur..ast - atrial septal defekt sekundum - sağ kalp boşluğu genişleme parsiyel anormal pulmoner venöz dönüş anomali si?
Dr..3 en fazla 6 ay içinde açık kalp ameliyatı olmalı dedi Hocam kafam karmakarışık bu nedir sorularıma da düzgün cvp vermedi tehlikeli değil ama kalp yoruluyor ilerde daha büyük sorun olur dedi ilacla tedavi fln olmazmi dedim gerek yok direk operasyonla düzeltiriz dedi..çok üzgünüm ne yapalım mümkünmü böyle birsey hiç bir sikayeti yok tesadüfen kontrolde karşımıza çıkan bir olay 4 yaş 110 cm 19.50 kilo
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hacettepe Kardiyoloji; "ameliyat" dedi ise, yaptırın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|