Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karındaki şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarındaki şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Karındaki şişlik
    Gönderim Zamanı: 19 Tem 2012 Saat 14:21
Hocam iyi günler dilerim. Kızım şu an 5.5 yaşında, ilk 6 ay sadece emdi, onun dışında da şu döneme kadar hep bir iştah sorunu oldu. Günlerce yemek yemezdi, çok açlık hallerinde bazen şırıngaya sıvı mama koyar verirdik, çabuk kusardı, hep bir öğürtü vardı, sonraları azaldı. İlk dönem çok sıkıntı etsem de sonraları alışabilmesi için hiç üstelemedim, o da az çok yemeğe başladı. Şimdilerde öyle aman aman iştahlı bir çocuk olmasa da şükür çoğu şeyi yiyor. Alerji diyen oldu, değil diyen oldu reflü diyen oldu. Reflü için ilaç aldığında yanıt vermişti, aylarca süren gece öksürükleri ve kusmasında azalma olmuştu. Size daha önceleri de sıkıntılarla yazmıştım. 

Şimdi, kan ile alerji testi yapıldı negatif. Yine bu kış ve bahar aylarca öksürdü,  hepsi geçti gitti de aklımda midesindeki aşırı şişlik var. Yine midesi için ilaç verdi doktor, onun ardından hem iştahı biraz artmıştı, hem öksürükleri kesildi. Bir de akşam yemeğinden sonra yemek vermedik. Yaşıtları, kendinden büyük ya da küçük çocukların hiç birisinde öyle bir görüntü yok. Doğduğundan bu yana öyleydi,hep küçük olmasına verdik, büyüyünce geçer diye düşündük, hiç bir kontrolde bir doktor da ilgilenmeyince önemsemedik ancak şimdi rahatsız ediyor beni. Ta mide boyunca var ve ondan çok kilolu çocuklara bakıyorum, hepsinden fazla o görüntü. Babasında, çok içeri dönük değil ama kunduracı göğsü denilen durumdan var. Nette baktım kimi görüntüler çok aşırı eşimde daha az ve kızımda da doğduğundan beri aynı şekilde, çok aşırı değil ama bir içeri çökme var, oradan itibaren bir de göbek aşırı şiş, ciddi anlamda gözüme batıyor. Yani o hafif içe çöküntü olmasa da mide epey önden gidiyor, onunla beraber daha fazla. Ne yapmalı, bu geçebilir bir durum mu nereye gitmeli?

Uzun oldu kusura bakmayın, çok uzun zamandır takıldığım durumu ancak size danışabilirdim. 

Düzenleyen bilge_nehir - 19 Tem 2012 Saat 14:23
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2012 Saat 19:44
Resim gönderebilirmisiniz? Yandan ve önden.
Yukarı Dön
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2012 Saat 20:59
Hocam fotoğrafları attım özel mesajla 3 adet. Ulaşmazsa haber verebilir misiniz? Teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 09:16
Resimleri gördüm. Karın kısmında bir parça "yaglanma" var, bu göbek sayılmaz. Esas mühim olan; "LORDOS" denilen, omurga eğriliğinin olması. Belkemiği öne doğru fazla eğimli olduğundan göbek varmış gibi görülüyor. Bir ortopedistin görmesi iyi olur. Belki "korse" gerekebilir.
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2012 Saat 21:22
hocam bu dediğiniz lordosu biz çocuğumuzu öne doğru eğerek gözümüzle görebilirmiyiz aaba
bir prohramda izlemiştim bir doktor ortopedist çocukları önünüzde eğiltin ve omurgasına bakın eğrilik varmı diye diye
2- bu eğriliklerin sebebi ne oluyor bizim yzptığımız yanlışlardan olabiliyormu
çok teşekkür ederim artık size sormadan adım atmıyorum eşimde dalga geçiyor ama sizi dinlemeyenlerin hali malumSmile
sevgiler sağlıkla kalın
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 09:27
Sizin bahsettiğiniz; "Skolyoz".  Bunlar genellikle, yapısal olup, herzaman bir sebep bulunamıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.