Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kedi tırmalaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkedi tırmalaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: kedi tırmalaması
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 11:25
Hocam öncelikle bayramınız kutlu olsun sağlık ve mutlulukla daha nice bayramlara... İzninizle size birşey danışmak istiyorum. dün 5 yaşındaki oğlumu sokakta kedi tırmaladı. daha doğrusu kediyi seviyordu oyun oynuyorlardı sonra kedi elindeki kağıt mendili birşey sandı onu almak için patisini attı patisi oğlumun eline geldi ve yaklaşık 1cm kadar bir yer çizildi ve biraz kanadı. ben hemen sabunla yıkadım ardından kolonya ve baticon sürdüm. Daha önce benzer bir durum benim başıma gelmişti tetanoz vurmuşlardı bende onu danışmak için hastaneye götürdüm çünkü 5li karmanın hatırlatma dozunu daha yaptırmamıştık ama 5 yaşında olduğu için onların aşıları tam tetanoza gerek yok ama sokak kedisi olduğu için kuduz aşısı yapmamız gerek dediler ben ufak bir çizik gerek yok dedimse de kuduzun geri dönüşü yok risk almaya değmez biz şimdi 1 doz 3 gün sonra 2.doz yapacağız sonra da bayramdan sonra itaniye doktoru görecek diğer dozları yapıp yapmayacağına karar verecek dedi.Aşının adını göremedim beyaz toz vardı içine sıvı kattı beyaz renk bir aşıydı. Bu arada oğlumda 1 haftadır öksürük burun tıkanıklığı hapşuruk (bol sümük) vardı. dün aşıdan sonra gece ateşlendi 38.5 a çıktı ateşi. Acaba vu viral durumdanmı yoksa aşıdan mı kaynaklandı? Aşıya gerek varmıydı gerçekten veya aşıdan bir sorun olur mu? yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Düzenleyen gul78 - 17 Eki 2013 Saat 12:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120566
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 18:45
Sacmalik... Hic gerek yoktu. Siz en dogru olani zaten yapmissiniz. Kuduz tasiyan bir kedi, gunduz vakti ortalikta dolasip, oyun oynamaz..
Atesi icin bir sey soylemem guc. Eger, ates yaninda genel durumu da iyi degilse, bir "Tam Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2013 Saat 18:46
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2013 Saat 19:17
Hocam sağolun, varolun. bende söyledim keşke hiç gitmeseydim ama dediğim gibi ben tetanozu sorgulamak adına gittim. Peki c.tesi 2.doza çağırdılar onu da yaptırmalımıyız. ancak itaniye doktoru ile görüştükten sonra diğer dozlara karar verilecek dedi. bayram diye doktor yokmuş. birde bu aşının bir zararı olur mu? ateşi sabah düştü ve bir daha çıkmadı ve genel durumu da iyi. sanırım aşı ateş yaptı. çok üzülüyorum yok yere çocuğa ilaç verildi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2013 Saat 02:25
Esasinda; bu beyan: " ancak itaniye doktoru ile görüştükten sonra diğer dozlara karar verilecek dedi." yanlis tir.

Eger, hakikaten, Kuduz suphesi OLSA IDI; "kediyi gozetim altina almaniz ve 3. asidan sonra kedi hala yasiyorsa, asilara devam edilmemesi gerekir" diye soylemeleri gerekirdi. Zira bir hayvan, Kuduz virusu salmaya basladiktan sonra 3 gun icinde ölür.
Eminim, size boyle bir husus soylenmemistir. Allahtan durum '70 yillarda oldugu gibi degil, artik sehir iclerinde kuduz hayvan yok..   
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2013 Saat 07:44
Hocam hic boyle birsey soylemediler diger asiya gitmezsem zorla cagirirlarmi acaba peki asinin bir zarari varmi hocam  

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2013 Saat 07:47
Artik; ('90 lardan beri) yerli asi kullanilmadigindan, simdiki asilar zararsiz. Sadece cocuk; gereksiz igne yemis oluyor.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2013 Saat 19:17
Hocam öncelikle size ne kadar teşekkür etsem az bugun 2.dozu vardı hastaneye gittik ama aşıyı yaptırmadım bunu yaptırmazsanız ilk yapılanın da hiçbir anlamı kalmıyor sorumluluk size ait dedi. p.tesi enfeksiyon doktoruna gelmemizi söyledi ben de tamam dedim çıktım. annemle konuştum o günden beri kediyi görmemişler hava yağmurluydu çünkü. ama bizi olaydan sonra kedi çocuklarla saatlerce oynamış zaten bizimkine de sırt üstü yattı kendini sevdirdi. bir kardeşimin elindeki anahtarlığa atladı birde benim oğlanın elindeki ıslak mendil paketine sanırım karnı açtı zaten sonra da beslemişler. çok büyük bir kedi değildi o gün ilk defa gördük umarım tekrar gelirde içimiz daha da rahat eder. bu arada bursanın mudanya ilçesinde oturuyoruz. bugüne kadar hiç kuduz ile ilgili birşey duymadık. aslında sizin dediklerinizden içim daha rahat etti. fakat Allah korusun problemli bir durum olsa ne kadar sürede belli olur. ya da benim yapmam ya da dikkat etmem gereken birşey var mı? çook sağolun
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2013 Saat 00:55
Siz zaten, ilk gun en dogru olan isleri yaptiniz, merak etmeyin..
Kuduz da sure: Yaranin kafaya olan uzakligina, yaranin derinligine ve buyuklugune , uygun pansumanin yapilip yapilmadigina gore degisir.. Merak etmeyin, bir sey olmayacak.
Kuduz virusu sacan bir kedi; sesten, isiktan ve temas edilmekten cok korkar ve kacinir. Karanlik, sessiz, bodrum gibi yerlere saklanir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.