Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kendim için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kendim için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kendim için
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 14:49
hocam ben normalde ortalama 4-5 senede bir taş düşürüyorum... geçen sene ekimde düşürdüm en son.... bu pazar yine börek ağrım başladı...Geçen sene çok kötü idim ve acile gitmek zorunda kalmıştım... hatta 3 ilacı bir enjektöre çekip vurdular ve gözlerim yaklaşık 8 saat botunca neredeyse hiç net görmedi...çok bulanıktı.. hatta siz 3 iğneyi aynı enjektöre çekip vermelerine '' akıl karı değil yaptıkları '' demiştiniz ve ben bu defa gitmedim acile.. kötü idi yine ama çok çok kötü değildi.. hala gelip giden ağrılarım var...hocam sorularım;

1-Siz demiştiniz ki geçen sene, 2 novalgini aynı anda için ve ıkının demiştiniz.... hocam 47 yaşında bayanım ve 48 kiloyum.. 2 tane birden içmek ağır gelir mi?
  1 tane novalgin kesmez mi ağrımı?

2- hocam böbek ağrım daha hafif , sadece idrardan sonra biraz kötüleşiyor ağrı ama bir süre sonra geçiyor... Hocam size nasıl gelir bilmiyorum fakat bu kez bu böbrek ağrısı bende inanılmaz derecede gaz yaptı.. yani ben gaz olduğunu düşünüyorum... adım attıkça daha çoğalıyor ve karnım acıyor...bazan mideme bile baskı yapıyor... karnım çok şiş...pantolonumu kapatamıyorum... gazı çıkarabilsem rahatlayacağımı düşünüyorum... bazan çok sancı yapıyor...

hocam ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119414
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 18:27
RBöbrek taşlarının en önemli sebebi, D vitamini eksikliğidir. 
D vitamini eksik olunca, barsaklardan Kalsiyum emilemez ve Paratiroid bezleri uyarılarak salgılanan Parat-
hormon, kemiklerden kalsiyum söker.
Parathormon salınımı, kan kalsiyumu yükselene kadar devam ettiği için, kanda fazladan kalsiyum birikir ve
 bu kalsiyum böbreklerden atılırken taş oluşur.
D vitamin seviyenizin; 50-100 arasında olması gerekir. 
50 den az ise bugün ve 1 ay sonra, birer ampul yani toplam 2 ampul Dvit3 için. 
Ve bundan sonra da her 6 ayda bir 1 ampul Dvit3 içerseniz, bir daha taş düşürmezsiniz. 
Eğer imkan olurda, yazın 1 ay deniz kenarında mayo ile bol güneş görürseniz, senede 1 ampul alın. 

Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 21:41
evet hocam.. daha geçen gün ölçüm yaptırdım..23 çıktı d vitamini...ama doktor normal dedi...

hocam ağrıya bağlı çok yoğun gaz var ve çıkmıyor.. şu an böbrek ağrısından çok, gaz sancıları ile uğraşıyorum.. sürekli scak su torbası koyuyorum...

hocam bir de arka arkaya 2 novalgin için demitiniz daha önce ..47 yaşındayım ve 48 kiloyum..2 novalgin ağır gelmez mi? 1 tanesi de kesmez mi ağrıyı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2022 Saat 09:16
Günde 4X2 alırsaniz (size) çok gelir. Günde 1 defa 2 tablet almanızın bir zararı olamaz. 
Gaz için; yürüyün. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eki 2022 Saat 09:17
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2022 Saat 13:12
hocam  yürüyorum çokça.. sürekli de hareket halindeyim... ama  çok az gaz çıkıyor..özellikle dışarda yürürken çok sancım oluyor.. karnımın yukarısı aşağısı.. her yerinde sancı var...  hocam böbrek taşı aşağı mı indi acaba...ya da taş idrar yolu enfeksiyonu mu yaptı...hocam hiç doktora gitmek istemiyorum... ne yapacağım bilmiyorum....hareket etmediğimde de ağrı var ama yürüdüğümde ağrı ve sancı artıyor..ara ara bulantı yapıyor... böbreğimde ağrı yok.. aşağaya mı kaydı acaba..  :(  hiç bilemiyorum.. normalde taş düşürken böbreğimde de sancı ve ağrı oluyor...ama şu an bir ağrım yok böbreğimde... 1 novalgin içsem karın sancısına iyi geir mi acaba?  böbrek ağrısı bitti.. şimdi bu çok sancılı karın ağrısı başladı 3 gündür... inanın yürüyerek gitmem gereken yerler var.. gidemez oldum  :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2022 Saat 14:32
Taş, "kapalı sistem" içinde NASIL enfeksiyon yapsın? Türk doktorlarının fazlaca etkisi altında kalmışsınız. 

Gaz için Novalgin, düz adelelerde spasmı durduracağı için gaz daha kötü olur. Taş ağrısı olmadıkca, sakın
 Novalgin almayın.

Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2022 Saat 11:19
  1-    hocam kan tahlili yaptırdım..

feritin              referans  10-120        sonuç   3,9      çıkmış benim

hgb                referans    12-18         sonuç    10,3  çıkmış benim...

hocam bu iki değer dışında bir şey yok...  doktor demir hapı verdi... siz nasıl değerlendirirsiniz

2- hocam böbrek ağrılarım azaldı... ara ara ağrı dışında şu an bir şey yok...

3- hocam  karın ağrı ve sancı sebebimi buldum... çok pis kokulu mukus geliyor... bazan sadece mukusi bazan dışkı ile birlikde... ben denedim hocam.. ne zaman çokça çiğ sarımsak yesem böyle oluyor.. sonra 2-3 gün sonra kendiliğinden geçiyor...bu hafta da sürekli çiğ sarımsak yedim.. aynı aynda böbrek sancısı da eklenenince bayağa kötü oldum..o sancılar tuvalete çıkınca azalıyor...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2022 Saat 13:18
Bu "sarımsak sevdasından" öncelikle vazgeçin. Bilhassa Magazin Tıbbından uzak durun. 
Evet, aneminiz var. Demir ilacını kullanın. 
İlk sayfadaki Yazarlar kısmından benim; "Bitkisel toksinler" makalemi okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2022 Saat 13:20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.