Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kene
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kene

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kene
    Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 15:30
Hocam eşimin memleketine gittik, ailesi hayvancılık yapıyor ve Karadeniz bölgesinde yaşadıkları için her yer ot, yeşillik. Kızım da sürekli hayvanları sevdi, oralarda oynadı engelleyemedim ama vücudunu kontrol ediyordum. İki gün ön pikniğe gittik oradan dönişte vücudunu kontrol ettim bir şey yoktu ya da ben göremedim. Akşam uyuduk sabah oldu. öğleden sonra kolunda bir siyahlık fark ettim ve kene olduğunu anladım. Hemen ilçedeki hastanede gittik keneyi orada çıkardılar.
Kan tahlili yaptılar, sonuçlar temiz çıktı dediler. 
Tekrar kan tahlili yaptırın ateş kanama ciltte kırmızı leke olursa tekrar gelin dediler.
İçim hiç rahat etmedi dün tahlil yaptırmıştı ama daha detaylı bir tahlil yaptırmak için eğitim araştırma hastanesine getirdik. İki gün üst üste tahlil yapılmış oldu. Dr normal dedi. Ama bazı değerler yüksek görünüyor. Siz de yoru şayabilirseniz çok sevinirim ne yapmamı lazım
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 16:46
Hocam tahlil fotoğraflarını atamıyorum.Kızım 6 yaşında 18 kg
Plt 421        Y
Pct 0,378.   Y
Lym 44,8     Y
Mcv 78,4.    D
Mch 26,0.    D
Ast 35          Y
Kreatinşn 0,36 D 
(Hocam yukarıdaki değerler referans arası değerde değilmiş) 
Crp 0,31 referans arası değerde
Pt %aktivite 116,5 referans belirtilmemiş
Aptt, Pt, Inr referans arası değerde
Diğer sonuçlar referans arası değerde. Nasıl bir yol izlemeliyim azaba? Cevaplarsanız çok sevinirim. 
Yukarı Dön
bade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 16:48
Hocam yazım yanlışlarım için kusura bakmayın lütfen. Telaştan fark edememişim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121134
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 18:21
Kan degerlerinin  tamami normal.. 
AYRICA:
  " Kan tahlili yaptılar, sonuçlar temiz çıktı dediler. "
Bunlar cidden cok CAHIL doktorlar. Kene isirdi, ertesi gun tahliller bozuk cikar diye bir sey yok... 
Bir de sorsa idiniz, hastalik olsa idi, hangi degerler bozuk cikarmis??? 
Hicbir sey yapmayin. 
APTT, PT gibi degerler de; ancak kanamalar basladiktan sonra bozulurlar. O zaman da zaten KKKA teshisi
 bakarak konulur.
Keneler ile ilgili makalemi, Yazarlar kismindan okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.