Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kistik fibroz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkistik fibroz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kistik fibroz
    Gönderim Zamanı: 30 Oca 2015 Saat 20:08
hocam ıyı akşamlar;

benim kızıma hamile iken 19 haftamda detaylı ultrasonda bağırsaklarında parlaklık gozuktu. genetik bozukluk, down sendromu ve kistik fibroz riski üstünde durdular ve kordonsentez onerdıler. ama ben hafta ılerı dıye rıske gırmek ıstemedım bebeğimi doğurma kararı verdım suan 1 aylık kızım. kilo alımı ıyı. ama benım içim hiç rahat değil kistik fibroz olabilirmi diye surekli her sorununu kafama takıyorum. kakasını 20. saatte hemşirenin ayak masajları ile yaptı. suan surekli burnu tıkalı genızınde sankı tıkanıklık var gıbı nefes alıyor. birde yuzundekı ve sırtındakı sarılık henuz gecmedı değerını suankı bılmıyorum ama 7. gunumuzde 14,5 çıkmıstı. 
kistik fibrozlu cocuklarda sureklı ust solunum rahatsızlıkları ve sarılık gozukuyormuş. acaba benım kızımda da varmıdır? 
ter testi yaptırmayı dusunuyorum ama nerede guvenilir ve doğru sonuc çıkar bilmiyorum. sizin test için önerebileceğiniz bir yer varmı acaba?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2015 Saat 22:14
1- Boyle bir US "yorumu" yok... Uydurmuslar..
2- "ayak masaji" ile kakami yapiliyormus!!! Valla ne uyanik Hemsire imis, 40 yil dusunsem boyle seytanlik aklima gelmezdi..
3- Sariligini bosverin, bu saatten sonar tehlikeli bir durum olmaz.
4- Kistik Fibrosis arazlari bu sekilde olmaz... Acik tenli/ sarisin cocuklarda olur. Gelisme geriligi ve sik Solunum yolu hastaligi ile kendisini gosterir..
5- Her gun banyo yaptirin, bol bol Serum fiz ile urun temizligi yapin...

Dogum kilosu ile 1 aylik kilosuna bana yazin. Test icin acele etmeyin. Buyuk bir ihtimal ile K.F. yok...
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2015 Saat 22:49
Hocam konuyla alakalı oldugu için bende birşey sormak istiyorum...bu hastalık yani K.F.hamileyken yapilan amniyosentez testinde cikabilir mi? Yada tahmin yapilabilir mi? Yoksa sadece kromozom saymak için yapilan bir test mi bu? İkisi cok ayrımı?teşekkürler  
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 01:24
hocam dogum kilosu 2900 1 aylıkta da 4 kilo olmustu. bu tur hastalarda gelişme geriliği oluyormuş. ama sonradan teshısı konulan yetişkin kistik fibrozlu hastalaın oldugunu da cok okudum. Demek ki diyorum bu gelişme geriliği belkide sonradan sut emme bıttıkten sonra oluyordur yada barız bazı hastalarda belli olmuyordur. kesin ayırt edıcı bır bulgumudur kı gelişmesinin normal olması.

testi ne zaman yaptırmalıyım sızce.?

serum fızyolojık hergun yapıyorum hocam. bıde sizin önerilerinizden öğrendiğim  bır damla  coldmıx damlatıyorum.
hocam ılgınız ıçin çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 02:29
-nukusev: Evet, tarama testlerinde cikabiliyor, ama bunu Turkiye'de dogru-durust yapabilecek bir babayigit varmi??? Dogrusu bilmiyorum.

-umayev; " ama sonradan teshısı konulan yetişkin kistik fibrozlu hastalaın oldugunu da cok okudum '

Yanlis, daha bebeklikte araz vermeye baslar, uygun tedavi yapilmazsa, ergenlige bile erisemezler, DEGIL ERISKIN YASA GELMESI!!!!

Gelisme geriligi+ Sik solunum yolu enfeksiyonu gecirenlere yapilmalidir.
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2015 Saat 22:53
Peki hocam sık solunum yolu enfeksiyonu demişsiniz bizim burun tıkanıklığımız doğduğundan berı var. surekli uyurken değısık sesler çıkarıyor. bu solunum yolu rahatsızlığına sayılırmı yoksa yenidoğanlarda burun tıkanıklığı sık olan bıseymıdır.? 
Birde hocam emerken onceleri boyle değildi ama bir haftadır meme ucunu tutuyor tak yapıyor damağına vuruyor sonra cıkarıyor memeyi ve emerken surekli ıkınma hıssınde ıkınıyor ayaklarını hareket ettiriyor bundan dolayıda hiç husuzlu bır emme yapamıyor. bu sadece gaz problemındenmıdır yoksa başka bır sıkıntı olabilirmi.?
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2015 Saat 22:59
hocam bişey daha soracağım ama;

kakasını yaparken çok sesli yapıyor. alttan gaz çok cıkarıyor. Buda bağırsaklarıyla ilgili bir sorunu göztermez dimi?

hocam çok evham mı yapıyorum bılmıyorum ama şuan kızımın herşeyını bu hastalığı varmı yokmu ona yoruyorum. hamileliğimde çok kafama takmıştım hala daha takıyorum hastalığı varmı yokmu dıye? lütfen bana bir yol gösterin.
sızın vaktınızı aldığım için çok ozur dilerim. ama guvenilir birini bulmak burda cok zor. lütfen beni mazur gorun.
teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 07:08
Kistik fibrosis degil. Teferruati eski maillerde./
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.