|
Kistik fibrozis belirsizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Esrazeynep ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Nis 2022 Saat 21:43 |
Hocam merhaba size daha öncede yazmıştım topuk kanı için ilk değer 112 ikinci değer 86 çıkmışgı. Ter testine yönlendirildik. 28 günlükken yapıldı sonuç ara değer 45 belirsiz çıktı. 30 altı negatif 60 üstü pozitif. Bir hafta sonra tekrar test vereceğiz ter testi tekrar. Gen testi verdik. 1.5 aya çıkacak. Bebeğimin genel olarak durumu iyi. 5 günlükken 3300 olan kilosu 28 günlükken 4350 olmuş. Yani 23 günde 1kilo..boyu 5cm uzamış. kakasında yağ bakıldı negatif. Sodyum değeri normal. Günlük kaka sayısı 5-6 civarında ama miktar olarak 2 kez iyi denecek kadar diğerleri gazla kaçmış azcık oluyor. Tuz tadı vucütta yok alnında yalayınca bir miktar var ama emerken terliyor haliyle her gün de yıkayamadığım için olabilir diye düşündüm. Sorum şu acaba kistik fibrozis olabilir mi bebeğim. Değilse ter testi neden arada kaldı. 20 gündür perişanız hocam bilgi verin ne olur.
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120608 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ara deger filan degil!! 60 alti DAIMA, Kistik Fibrosis olmadigini gosterir. Kesinlikle degil.
Sacmaliyorlar.
|
|
![]() |
|
Esrazeynep ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ara 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Sağ olun hocam teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibidir. Teri tuzlu olması yapısal olabilir mi ben sürekli yalıyorum bakıyorum terledikçe öpünce gelmiyor tuz tadı.
|
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120608 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En onemli bulgudur.
Ayrica da; Turkiye'de bu hastalik diger ulkelere nazaran cok daha az gorulur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
Hocam merhaba daha önce de görüşmüştük bu konu ile ilgili. 2.Ter testi mz negatif geldi. Tam oh dedik ama gen sonucu kafaları karıştırdı.
bizim gen sonucunuz çıktı ama belirsiz çıktı yine bir sonuç alamadık. öncelikle kızım kesinlikle kistik fibrozis taşıyıcısı heterozigot şeklinde bir patojen bulunmuş ama hasta diyebilmek için gereken bilgi yok. Aynı tür iki gen bulunmuş biri hasta biri belirsiz belirsiz genin hastalık yapıcı özelliği çok düşük diyor doktor raporda. Klinik çalışmaları bu gen için kararsız diyot.. Anne baba kanı verdik birimiz kesinlikle taşıyıcı. eğer birimizden geçtiyse kızım hasta değil.. İkimizden geçişli ise genin hastalık yapma ihtimali düşük olduğu için yine hasta diyemeyiz dedi.. Bekleyiş yine başladı bizim için. Bu arada bebeğim 62 günlükken abladan hastalık geçti ve geniz akıntısı hafif öksürük evde atlattı bunu da konuştuk sizinle. Kistik fibrozis olsa bu şekilde evde ilaçsız geçermiydi? Ayrıca 3600 doğan kızım 2 aylık kontrolde 6300 dü. Boy 52cm iken 65 olmuş. Bu denli gelişim olabilir miydi? Sizin yorumunuz bizim için çok önemli hocam boşuna mı uğraşıyorlar bizimle kızım hasta mı ben psikolojik olarak çok yıprandım. Bu arada teri tuzlu değil hocam aynı ay arkadaşımızın bebeğini bile yaladım o daha ekşiliydi hatta😞desteğiniz için teşekkürler hocam.
Düzenleyen Esrazeynep - 12 Haz 2022 Saat 13:19 |
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boşuna uğraşıyorsunuz. Taşıyıcı olsa ne olacak? Normallerden hiçbir farkı olmayacak.
Sadece kendisi gibi "taşıyıcı" olan birisi ile evlenmesin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esrazeynep
hocam iki gen hastalık oluşabilir diye araştırıyor muş. Ona yorulduk artık.. Hasta olmasın taşıyıcı olsun önemli değil. Sizce hasta olsa böyle basit bir grip geçer mi hastalık varsa gelişimi iyi olur mu
Düzenleyen Esrazeynep - 12 Haz 2022 Saat 14:57 |
|
Esserzey
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle Kistik Fibrosis hastası değil. Kendilerine iş çıkarıyorlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|