Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızamık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızamık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nehire1905 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: kızamık
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2011 Saat 11:18
mrb. oğlum 5 aylık 3 gün en fazla 38.5derece ateş ve huysuzluk yaptı özel hastaneye götürdük. boğazında hafif kızarıklık var deyip peditus verdi ve gönderdi. vücudunda o zamanda  tane tane ele gelen kuru pütürcükler vardı ama muayene odasının ışığı görülmesi için yeterli olmadı. 2 gün sonra önce tüm karnı kırmızı kırmılı tanelerle doldu biz yine aynı hastaneye götürüdük ve bu tanecikler hastaneye varınca birleşmişlerdi. aynı zamanda boynunu ve göz çevresini de sardı. dr. önce 6. hastalık dedi ama kızarıklıkların birleşmiş olduğunu görünce kızamık bu dedi. zorla kan aldılar. kızamık testi için gönderdiler ama 5 gün sonra çıkacakmış. bir şurup ve a vitamini içeren multitaps damla verdi.Şuan (yani birgün sonra) karnındakiler soldu sırtı bacakları ve saçlarının içinde var. benim korkum. eğer kızamıksa oğlum daha aşı olmadı. aşı olmayıpta kızamık geçirirse ilerde SSPE olma ihtimali nedir. ne yapmamız gerekir. üniversite hastanesine mi götürsek.  9 ayda kızamık aşısı yeniden yaptıralımmı. SSPE den çok korkuyorum. bunu engellemek için ne yapmalıyım..teşekkürler.
züper anne
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118683
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2011 Saat 09:30
1- Kızamık hastalığı; 3 gün yüksek ateşi takiben döküntü başlar, döküntüden sonra da ateş devam eder, çocuk döküntülü iken ağır hasta tablosundadır. Döküntüden evvel, ağız içinde "Koplik" lekelerinin görülmesi ile, döküntüden evvel Kızamık teşhis edilebilir, ama  nerde  öyle doktor???  
2- 6. Hastalıkta 3 gün ateş olur, ateş düşer, döküntü başlar, döküntü esnasında çocukta hiç hasta hali yoktur..
3- Sadece döküntülere bakarak, Kızamık/ 6. Hastalık ayırımı yapılamaz..
4- Anne "Kızamık" geçirmiş ise, çocuk ilk 1 yaşında asla Kızamığa yakalanmaz.
5- Aşı mutlaka 1 yaşından sonra yapılmalıdır.
6- Her Kızamık geçirende SSPE olmaz.. Eğer Kızamık virüsünde "M proteini" eksik ise yapar.
7- Kızamıkta; SSPE den başka, "Akut kızamık ensefalomyeliti" ve "Subakut inklüzyon-cisim" ensefalitleri de görülebilir. Tabloları farklıdır.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Mar 2011 Saat 09:33
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2011 Saat 16:31
Döküntüler olunca çok ağır bir tablo izlemedi aateşi de çıkmadı ama huzursuzluğu oldu. tamam bencede 6. hastalık tır. ama ağzının içinde koplit lekeleride olduğu için acaba dedim. ben kızamık geçirmemişim. ilginiz için teşekkürler.
züper anne
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2011 Saat 10:04
Koplik lekesi olduğunu kim söylediki??? Ben  son Kızamık vak'asını göreli, 20 seneden fazla oluyor.. Genç doktorlar, Kızamığı sadece kitaplarda gördüler..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2011 Saat 13:15
TEST SONUÇLARI ÇIKTI, KIZAMIK  POZİTİF ÇIKTI. YANİ OĞLUM KIZAMIK ÇIKARDI VE GEÇİRDİ.  HAFİF BİR ÖKSÜRÜK VE AĞZINDAKİ KOPLİT LER KALDI SADECE BENİMDE GÖZÜMDE KONJİKTİVİT OLDU VE ŞİŞTİ. ONUNLA ALAKALIMI BİLMİYORUM. ŞİMDİ OĞLUM AŞISIZ BİÇİMDE 5 AYLIK KIZAMIK GEÇİRDİĞİ İÇİN YAPMAM GEREKEN BİR TAKİP VARMI. KIZAMIĞIN DAHA SONRADAN ÇIKACAK KÖTÜ ETKİLERİNE KARŞI NASIL ÖNLEM ALIRIZ.
züper anne
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2011 Saat 10:16
5 aylık çocuk Kızamık geçirdi ise, anne antikorları hiç yok, yani anne de savunmasız demektir ve 1 hafta sonra sizinde Kızamık olmanız gerekirdi. Diyelim geçirdi, yapacağınız bir şey yok, da..... Şimdi bu bilgilere güvenip Kızamık aşısını yaptırmayalımmı??? Ben yaptırmanızı tavsiye ederim.. Sonradan; "- Bak gördünmü, Kızamık değilmiş, laboratuvarda hata olmuş, aşı yaptırmadık,  çocuk boşu boşuna Kızamık oldu-" demektense, aşı olun, kötü rüya görmeyin.. Ağızdaki ( yanak içlerinde)  Koplik lekeleri, döküntüden ÖNCE ortaya çıkar, döküntü ile kaybolur.. Sizinki döküntüden sonra bile devam ettiğine göre, acaba ne idi??
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2011 Saat 12:10
acaba neydi doktor bey daha kötübirşeymi demek istiyorsunuz.  sizden allah razı olsun ilgilendiğiniz için. annelik zor zanaat. herşeyden evhamlanıyor insan. bu bebeğimimin hamileliğinde gestasyonel diyabet oldum zaten. olmadık birşey çıkacak diye korkuyorum. o yüzden çok hassas oluyorum. iyi çalışmalar.
züper anne
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.