Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:26

Iyi günler Hocam,

Cok okudum ancak bu defa isin icinden cikamadim. Iyi ki varsiniz ve bizi aydinlatiyorsunuz.

Hocam 3 yasinda bir kizim var ve 3 gün boyunca 40-41 dereceye ulasan atesi oldu. Ilk gün 5-6 saatte bir yükselen ve ates düsürücüyle kontrol altina aldigim atesi oldu. Atesin yani sira 2. gün burun tikanikligi ve yutkunmada hafif zorlanma gibi belirtileri oldu. 2.gece titreme titreme tutunca acile götürdük orada kan sayimi yapildi ve icine ates düsürücü ile antibiyotik eklenen kücük bir serum takildi. Atesi yeterince düsmeyince bir tane daha ates düsürücülü serum takildi ve hastanede kalmamiz gerektigi söylendi ancak biz kabul etmedik. Gece rahat uyudu, öglene dogru yine atesi 41 dereceyi buldu, ates düsürücü verdim. Gece yine yükseldi bu defa sizin yazdiklariniza da güvenerek ates düsürücü vermedim ve sabah atei 37-38lerde gezindi. Gün boyu iyiydi ancak aksam karninda, kollarinda ve bacaklarinda ufak ufak döküntüler belirdi.

Bu defa acaba kizamikcik olabilir mi diye düsündüm. Sonra da kizilla ilgili yazilarinizi okudum ve isin icinden cikamadim.

Hocam fotograflarini gönderemiyorum eger beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Gerekirse Strep A testi de yaptiriyim. Kizilsa hemen önerdiginiz igneyi yaptircam.

Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:32
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:41
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:45
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:51
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 12:59
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 13:07
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2018 Saat 17:14
Hocam bu arada strep A yaptırdım ve negatif çıktı. Ama döküntü biraz daha belirginleşti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.