Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızıl mıydı??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızıl mıydı??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızıl mıydı??
    Gönderim Zamanı: 06 Tem 2011 Saat 01:32
Merhaba Hocam,
Öncelikle hoşgeldiniz Smile bencillik ama Siz tatildeyken bir Ah cektim ki keşke forumda olsaydınız da, derdime derman olsaydınız, Sizden başka dr.a güvenemez oldum..
2 yaşındaki oğlum bir gece aniden ateşlendi, herhangi bir mudahalede bulunmadım, ertesi gün öğleye doğru butun vucudunu döküntüler sardı, her tarafını sivrisinek yemiş gibi kabartılı, ağız çevresinde de ucuklar, özellikle el ve ayaklarında bu döküntüler yoğunduve o kadar kaşıntılıydı ki sabaha kadar uyutmadı, koltuk altı, diz arkası, saç diplerinde yoktu. kulak arkasında ve yanlarda simetrik bezelerde yoktu, kusma yoktu, iştahsızlk ve halsizlik mevcuttu (5-6 gun önce boğaz enfeksiyonu geciren ateşli kuzeniyle temas etmişti)
Yakacık devlet hastanesine götürdüm, boğazları kızarmış dedi, bazen ateşli durumlarda bu döküntüler olur dedi, kızıl mı dedim değil dedi.. Antibiyotik ve Zytrec verdi, tatmin olmadım; Özel hastaneye götürdüm, kan sayımı yaptırdı, wbc düşük olmasına rağmen oda antibiyotik yazdı, ben sadece Zyrtec ve döküntüler için oksitin kullandım, şimdi gayet iyi döküntülerin çoğu gitti...
Gönlüm isterdiki Streap A testi yapılsın, cunku Sizin yazılarınızda boğaz enfeksiyonu döküntü yaparsa kızıldır ve muhakkak tedavisi gerekir 1 ay boyunca da koruma sağlanmalı demiştiniz, bunun yanında kızılsa kusma da olur demiştiniz, demem o ki hafif seyirli kızılllarda kusma şartmıdır?? yada Sizce benim oğlumun hastalığı neydi??

RBC 4.01
HGB 10.1
HCT 30.5
MCV 76.1
MCH 25.2
MCHC 33.1
RDW-SD 39.5
RDW-CV 14.6
WBC 4.59
NEU 2.05
NEU% 44.6
LYM 1.54
LYM% 33.6
MONO 0.62
MONO% 13.5
EOS 0.37
EOS%8.1
BASO# 0.01
BASO% 0.2
PLT 170
PDW 8.9
MPV 8.8
P-LCR 16.2
PCT 0.15

TeşekkürlerSmile

Düzenleyen fatmabek - 06 Tem 2011 Saat 01:57
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2011 Saat 10:45
Kızıl değil, bu yaşta zaten son derecede nadirdir.. Tarifiniz "isiliğe " uyuyor.. Serin tutun. Siz şimdi kesin  çorapda giydirmişsinizdir.. Kesinlikle antibiyotik gereken bir durum değil.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2011 Saat 01:43
tabiki de çorap giydirmedimmm ShockedShocked Sizin yazılarınızı ve önerilerinizi takip eden biri olarak  Wacko 2 doktora rağmen antibiyotik de vermiş değilim diyerek bu yorumunuza şaşırdığımı belirtmek isterimBig smile  
tam tersi sadece üstünde badi/atlet vardı, gecen bu sürecten sonra el ve ayaklarda 3-4 gundur yoğun deri soyulmaları yaşıyoruz??? teşekkürler
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2011 Saat 10:57
Biraz takılmamı maruz görün. Neticede WBC değeri çok düşük, başından beri tedavi gerektiren bir hastalığı yok. El-Ayak-Ağız Sendromu (Hand Foot and Mouth Disease ) olsa bile onunda tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer.Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.