Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım oluk oluk kusuyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım oluk oluk kusuyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pnkllr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pnkllr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kızım oluk oluk kusuyor
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2014 Saat 22:45
hocam iyi akşamlar benim kızım 4.5 aylık ve 5.5 kilo. doğum kilosu 2600. 47 cm doğdu şu an 60 cm. kızım 1 aylık oldgundan beri oluk oluk kusuyor. haftada 3 4 kez kusuyor fışkırtarak. ilk zaman doktorumz reflüsü var demişti ama kusmasını bilmiyordu daha reflü yastıgı alın dedi, aldık. hala kullanıyoruz hatta altına kendi battaniyesni katlayıp koydum daha da yuksek olsun diye. fakat geçen gün akşam muhallebi yerken yine oluk oluk kustu,ondan sonraki gece ise saat 3 te ( 2.5 saat önce beslemiş olmama rağmen) ramazan davulcusu geçerken uyandım sesten ve kızıma da ses çok gelmesin uyanmasın diye kulaklarını kapattım davulcu gidince geri yattım ama ufak bi ses duydum bakayım dedim, bir baktım yine oluk oluk fışkırtarak kusuyor hemen kalktık banyoya soktuk tabi her yer battı vs. o geceden beri korkar oldum ilk kez gece kustu. kızım zaten gündüzleri iştahsız. gün boyu toplasanız 350 400 ml süt içiyor sabah (6dan akşam 9a kadar olan süre zarfında).o da uyurken içiyor uyanıkken içiremiyorum. şimdi daha az versem kusmaz belki diye süşünmeye başladım fakat bir yandan da geçen haftadan bu yana hiç gram almamış, tarttık. bir de, son 3 gündür huzursuz. hep mızmız. gece de aglayarak uyanmaları başladı hiç yapmazdı. reflü tedavisi mi olmak gerekiyor? mama ile besleniyor kızım bu arada. ne yapmalıyım? 

Düzenleyen pnkllr - 17 Tem 2014 Saat 22:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 10:11
Reflu tanisini hangi "geri-zekali" koydu ise, ona soyleyin, Reflude "kusma" olmaz, Regurjitasyon denilen; mide muhteviyatinin yemek borusuna kacip, tekrar yutulmasi hadisesi vardir..

Bu yasta bu tip kusmalar, en fazla: "Pylor Spazm" inda gorulur.. Bu aptallarla ugrasmayin, dogrudan bir Cocuk Cerrahina danisin. Basit bir ameliyati vardir.

Refluymus!!!!! LAF...
Yukarı Dön
pnkllr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pnkllr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 10:25
peki sizce gelişimi nasıl kızımın? bu kusmalar etkiliyor mudur kilosunu ?
Yukarı Dön
pnkllr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pnkllr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 10:30
bir de , pylor spazmının ne oldugunu okudum darlık demekmiş, her öğünde kusmuyor benimki, haftanın bir kaç öğünü. yine de pylor spazmı mıdır ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 11:29
Zor... Beraberinde kilo eksikligi oluca, genede bir gosterseniz, iyi olur.
Yukarı Dön
pnkllr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pnkllr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 15:53
hocam gelişiminde sizce bir sıkıntı var mı? kızım çok istahsız uyanıkken hiç bir şey içmez. zorla içiremediğim için ancak uykusunda içirebiliyorum. gece de uyanmaz.ben biberonu uzattıgımda uyuyorken guzel içer 120 ml falan. ama uzatmasam inanın 10 saat uyanmadan durur öyle.4,5 aylık ve  60.2 cm boyu var 5.6 kilosu var bugun tartıldı bakıldı.  son 10 gunde 100 gram almış. baş çevresi 41.2 cm,  1,5x1.5 da bıngldak. doğum boyu 47 cm dogum kilosu 2590 cm doğum baş çevresi 33,5 cm.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 16:08
1.1kg eksigi var...Az da olsa, 100 gram almis olmasi iyi havadis.. Simdilik acele etmeyelim.. Biraz daha takip edelim...

Ben 22 Temmuz Sali sabahi Amerika'ya donuyorum. 20 Temmuzdan itibaren, benim postam kapali olacak.
Yukarı Dön
pnkllr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pnkllr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2014 Saat 00:57
hocam 20 temmuzdan sonra size bir daha ulaşamayacak mıyız yani :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.