Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıma karşı nasıl bir davranış sergilemeliyim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızıma karşı nasıl bir davranış sergilemeliyim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıma karşı nasıl bir davranış sergilemeliyim?
    Gönderim Zamanı: 14 Şub 2008 Saat 11:50
merhaba özlem hanım,
benim kızım 9 aylık oldu. her dediğini her istediğini bize yaptırıyor.Unhappy yapmazsak çığlık atıyor komşular merak içinde hasta mı oldu ne oldu diye merak edip geliyorlar. biz de çaresiz onun isteklerini yapmak durumunda kalıyoruz. bunun farkınaConfused 3 ay önce vardık. dr na götürdüğümüzde hiç susmadan yarım saat ağladı kendini muayene ettirmek istemedi. dr u da siz bunun her istediğini yapıyorsunuz ama bu sizi kullanmaya başlamış. dikkat edin ileride isteği olmayınca marketlerde kafasını yere vuran çocuklardan olur sıkıntı yaşarsınız diye uyardı.Unhappy biz de isteklerini fazla yapmamaya çalışıyoruz bu seferde etraftan ne oluyor diye kapımıza geliyorlar. babası daha kararlı bu konuda o yüzden bana daha da bağlandı ben ne yazık ki kıyamıyorum ve yapıyorum istediğini. bana daha küçükmüş gibi geliyor büyüdükçe eğitimini veririz gibi geliyor. sizce babasının yaptığı mı doğru  ya da ikimizde yavaş yavaş yapmamaya mı çalışsak? Disapproveçünkü babasınn birden onun isteklelerini yapmaması onu daha da inatçı yapmaya başladı. anne yüreği kıyamıyorum ama sağlıklı psikolojik gelişimi de olsun istiyorum. sizce erken mi bu eğitim için?Thumbs%20Down
şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 23:25
9 ay bu tür eğitimler için biraz küçük olmakla birlikte anne babnın benzer tutumlar içinde olması önemli. ufak sınırla koyun. gerçekten olmasını uygun görmediiniz şeyler de net ve tutarlı hayır tavrı gösterin v etavrınızı sürdürün. sürdüremeyeceğinize inanıyorsanız baştan evet deyin. kaybedeceğiniz savaşa girmeyin. yalnız  küçük olduğu için az sayıda bu tür şeyler yapın.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.