Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımda ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızımda ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımda ateş
    Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2020 Saat 22:53
İyi akşamlar Kadir hocam,

Kızım 6 yaşında. Maskesiz dışarıya çıkmayan ve temizliğe özen gösteren bir çocuk. Birkaç gündür maskeyle de olsa kalabalık ortama girmiştik. Bugün aniden yoruldu, bitkin düştü, üşümeye başladı. Eve gelir gelmez başının çok ağrıdığını söyledi. Ateşi yükselmeye başladı kademe kademe. Kendini çok yorgun hissediyor, kafasını kaldıramıyor. Ateş düşürücü vermeden bekledim uyukluyor ama ateşi 39.5-40 arası gidip geliyor 4 saattir. Eşim de korkuyor hastaneye gidelim diye tutturdu. Ağrısı çok olduğu için 1 ölçek dolven verdim şimdi. Eski yazılarınızda ağrı ve ateş varsa kullanabilirsiniz demişsiniz inşallah yanlış yapmadım. Kan tahlili, covid testi yaptırmalı mıyız? Belirtiler covid gibi gözüküyor korkuyoruz.

Düzenleyen Burcu87 - 30 Ağu 2020 Saat 23:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119493
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2020 Saat 23:48
Covid veya Grip; hepsi aynı şekilde ele alınır. Covid tedavisi diye bir şey yok!
Boşuna devletin verdiği sacma sapan ilaçları da kullanmayın. Mümkün olduğu kadar ateş düşürmeyin.
İstirahat etsin.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:04
Evet hocam sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum sayenizde aylardır ilaç vermedim. Ateşi ilk defa bu kadar yükseldi 40 olunca korktum açıkçası. Gün içerisinde durumu aynı şekilde seyrederse çok ağrı ve halsizlik durumunda tekrar dolven kullanabilir miyiz peki? Her gün sokakta onlarca çocuk iç içe maskesiz oyun oynuyor, biz maske kullanıp ve insanlarla yakın temas etmezken nasıl hastalık kapabiliyor ki diye düşünüyor insan.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:07
NİYE ateşden korkuyorsunuz? Bu korku hep Türkiye'nin sahtekar doktorlarının gazına gelmenin
sonucudur. Onlar; hastalarını "ateş" ile korkutarak para kazanırlar.
Ateş ilgili makalelerimi okuyun.

Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:11
Okudum hocam ona istinaden yazdım hatta çocuğun genel durumu kötü ise ateş düşürücü kullanılabilir yazıyordu. Ateşi olup oyun oynasa ya da normal dursa hiç korkmazdım. Çok ağrısı olduğu, bişey yemediği ve akşam 7 gibi uyuklamaya başladığı için endişelendim. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:13
"Ateş hakkında uydurmalar ve gerçekler" başlığındaki yazınıza istinaden danıştım bu arada hocam.
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 04:16
4 saat sonra; verdiğim ilacı kustu. Terleyip düşen ateşi tekrar çıktı hocam.
Viral enfeksiyon diyebilir miyiz yoksa wbc değerine bakılmalı mı?
 Başka bir yazıda benzer tabloya paranox fitil önermişsiniz bizim için de uygun mu?? 

Düzenleyen Burcu87 - 31 Ağu 2020 Saat 05:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 08:35
ÖNCE: (yüzbin kere anlattığım gibi)
Ateş + Ağızda pis KOKU + Dili kaplayan PAS tabakası varmı, ona bakılır..
Bunlarda şüphe varsa, o zaman WBC değerine bakılır.
4 yaşından sonra; havale geçirme riski çok azaldığı için, fitili ancak ağızdan ilaç alamayanlara tavsiye
ederim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2020 Saat 08:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.