|
Kızımın davranışları |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
didemipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı didemipek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kızımın davranışlarıGönderim Zamanı: 23 Eki 2020 Saat 16:32 |
|
Kızım 10 yaşında, yerinde duramayan, hareketli, çok konuşan ve yüksek sesle konuşan, durdan yapmadan anlamayan, sürekli bağıran, etrafına karşı çok saygısız arkadaşlarıyla geçinemeyen bir çocuk. Yaklaşık 1 sene önce tikleri başladı. Kafa sallama, göz kaydırma, burun çekme, hırlama gibi. Psikiyatri doktoru tourette sendromu, dürtüsellik ve hiperaktivite teşhisi koydu. Ama dersleri oldukça iyi. Dikkatini toparlayabiliyor. Bir oturuşta kitaptan 50 sayfa okuyabiliyor. Doktoru dersleri iyiyse demekki algısı çok açık zamanla dersleri kötüleşecektir dedi. Risperdal isimli ilaca başladık. Tikleri geçti, uyum kazandı bir miktar ama pandemi dönemi doktora götüremedim ve nasıl olsa tikleri de geçti diyerek ilacı bıraktık. 7 aydır hiç bir sorun yaşamadık ama şu anda tekrardan tikler başladı, hırçınlık, asabiyet had safhada. Sürekli evdekileri rahatsız ediyor, evde kimseyi bulamazsa evin kedisine rahat vermiyor. Hiç kimseyle anlaşamıyor. Son 1 haftadır doğru düzgün ders te çalışmıyor, sürekli bir direnme halinde, baştan savma karalayıp bırakıyo. Benim sorum ilaca mı başlamalı tekrar, yoksa terapi mi iyi gelir. Nasıl bir yol izleyelim. Bu çocuk sürekli ilaca mı bağımlı yaşayacak?
Düzenleyen didemipek - 23 Eki 2020 Saat 16:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2020 Saat 19:14 |
|
Gilles de LaTourette Sendromunda, istemsiz hareketler, kufur etmeler ve etrafa tukurme gibi arazlar on
plandadir. Tikler; butun vucutta silkinmeler tarzinda olabilir. Zekalari MUKEMMELDIR, arkadaslari ile uyumludur ve derslerde basarilidirlar. Kiziniz bu tarife HIC uymuyor. Sizin tarifiniz; ADHD'ye benziyor. Zaten Risperdal'den iyi sonuc almanizda, bunu gosteriyor. Ilaca devam edin.
|
|
![]() |
|
didemipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı didemipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2020 Saat 10:13 |
|
Hatırladığım kadarıyla eski yazılarınızda ADHD diyebilmek için derslerinin berbat olması lazım demiştiniz. Ama aksine benim kızımın dersleri mükemmel. Kolay öğreniyor, 1. Sınıfta okuma yazmayı ilk ayda öğrendi. Dikkatsizlikleri oluyor ama dersleri etkilemiyor.
Sadece aşırı hırçın, sinirli ve heyecanlı. İnsanları rahatsız etmekten haz duyuyor gibi. Konuştuğum zamanda anne ben yapmak istemiyorum ama engel olamıyorum kendime diyor. Aşırı hareketli, yerinde duramaz. Geçen sene koltuğun üzerine atlayınca parmağını kırdı bu derece hareketli. Ama oturduğu zamanlarda var, oturup kitap okuyabiliyor mesela. Tourette sendromu olduğunu bende düşünmüyorum tükürme, silkelenme gibi şeyler yok. En bariz belli olanı kafa sallama ve hırlamaydı 1 ay sürdü o da. Şu an sadece kafa sallıyor sesli tik yok. Haftasonu psikiyatri randevumyz var hocam teşhis önemli o nedenle uzun uzun yazdım. Hakkınızu helal edin. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2020 Saat 18:40 |
|
Bir de Psikiyatrist gorsun bakalim. Konusuruz.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|