Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın dişi çıkıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın dişi çıkıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
butterfly Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın dişi çıkıyor
    Gönderim Zamanı: 29 Eki 2007 Saat 13:35
kızım 4.aynı yeni bitirdi daha.ilk çocuğum. bugün fark ettim yan üstten diş çıkartıyor ,patlamış yani...tabi endişeliyiz.ne yapmalıyız.ağrı kesici ateş düşürücü şurubundan versekmi.tabi doktorada göstericez ama yarın gidebilirim huzursuz,bağırıp duruyo.bana acele cevap verebilirseniz çok sevinirim.teşekkürler.
çocuklarımız bizim herşeyimiz...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2007 Saat 15:14

selam.. öncelikle geçmiş olsun.. ilginç üst dişer mi çıkıyo önce.. benim oğlum da tam 4 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini.. ama altlar tabi.. şimdi 3.geliyor

ilk dişler sorun yaratmadı. ama bence diş patladıktan sonra ağrı kesici ateş düşürücü vermenin gereği yok, çünkü atlatmış bebeğin bu mevzuyu.. belki bundan sonrakiler çıkarken huzursuzluk yaratırsa gerekebilir..o da patlamadan önce.. ben de ilk dişler çıktıktan sonra farketmiştim. yani huzursuzluk gibi problemi olmamıştı. sadece dikkatimi çekenb bir iştahsızlık olmuştu. doğru düzgün emmemişti 3-4 gün..

abim diş hekimi.. o bana flor kullanmayı önermedi. sadece uykudan önce ıslak temiz bir tülbentle nazikçe dişin arka ve ön kısmını silmemei söyledi. biz yavaş yavaş ek gıdalara başladık. (şimdi 5,5 aylık oğlum) ve meyve verdiğim zamanlar da aynı işlemi yapıyorum. her verdiğim ek gıdadan sonra da (midesi dolu bile olsa) birazcık su mutlaka veriyorum. bakımını da bu şekilde yapıyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir.. kolay gelsin..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2007 Saat 21:41
çok teşekkür ederim.hemde çok yardımcı oldunuz ,saolun.daha birkaçgün evvel hülya hanımın konuğuydu doktorlar ordada anlatmışlardı tülbentle temizliği ...ama o gün tam programı dinleyemedim.tarif edeyim,aslında kızımın dişi daha top gibi yuvarlak gözüküyo ama sert tabi..sağ üst köpek dişi gibi gözüküyor yanlış görmediysem.tabi cadı doğru düzgün izin vermediki bakiyim.bu arada oğlunuzun resmine baktım maşallah çok tatlı allah bağışlasın.Smile 

Düzenleyen butterfly - 29 Eki 2007 Saat 21:43
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2007 Saat 10:21
bildiğim kadarıyla önce köpek dişi çıkmaz ama doktor görmeli tabi.. açıkçası ben de çok anlamıyorum çıkmak üzere olan dişten. yani çınarınkinde anlamamıştım..  ama ben çok huzursuz olduğu zaman ağrı kesici şurubundan veriyorum. acemi anneleriz.. umarım daha az acıyla bu işleri atlatmalarını sağlayabiliriz.. sevgiler..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2007 Saat 10:42
tabi birzda tecrübe olayı dimi?
sizin 2. benim nehir ilk...
dün çok keyifsizdi ama bugün daha iyiyiz.sevgilerBig%20smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.