| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hceviz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Konu: kizimin gelisimi Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 19:31 |
|
merhaba dr bey bugun kizim 4. ay kontrolu vardi. 1 ayda 460gr. almis dr muz az kilo aldigi icin idrar tahlili istedi ve sut belki yetmiyor meyve sularina gecelim dedi.dogum kilosu 2980 49 cm. bas cevresi 34cm idi.4. ayda boy 61.5/ 6690gr /41 cm.bogazinda gecen ay da olan bir kizarikligi vardi bu ay biraz artmis viral bir soguk alginligi geciriyor cok huzursuzlanirsa car.. ver dedi.sorularima gelince sizcede ek gidaya baslamalimiyim tabii meyve suyu degil sut olmali sizin soylediginize gore. gerekirse kutu sute geciyim mi.2) son gunlerde kizim cok huzursuz ne az giydirsemde cok terliyor vede cok haretlendi devamli donuyor buyuzden cok kila alamamis olabilrmi birde gelisimini degerlendirir misisniz ?
|
 |
hceviz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 19:33 |
|
eklemeyi unutmussum bu ay eskisi gibi emmek istemiyor zorla veriyorum bazen almiyor yada bir iki cekip birakiyor bir istahsizlik var ama gene de yesil kaka yapiyor buda cok beslendigini gosterir kafam karisti acikcasi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119589
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 10:04 |
|
Bana kalırsa işler yolunda gidiyor gibi, ama genede şüphelendiğinizde, soğuk ve az şekerli süt teklif edin, bakalım alacakmı!!! Az kilo almış diye "idrar tahlili" istenmeside yeni moda akımlarından biri...
|
 |
hceviz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 13:10 |
gelisimi ayina gore iyi diyorsunuz o zaman.hocam kizim son zaman larda cok huzursuzlaninca emzirdikten sonra 1-2 kez mama denemistim 30 cc kadar iciyor ama daha fazlasini almiyor bunuda kasikla veriyorum cunlu biberon tutmuyor malesef.simdi sut deneyecegim
|
 |
hceviz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 17:56 |
|
merhabalar hocam soylediginiz gibi soguk az sekerli sut denedim 60 ml.ye 1/4 cay kasigi seker koydum gene biberonla icmedi ama kasikla verince 40ml ictik.sutu vermeden once emzirdim sutu verdikten snr tekrar emzirdim.bence sutun tadini mamaya gore daha cok sevdi gibi.ertesi gun 50ml icti.size sorum bu sekilde devam edeyim mi?eger sut verirsem meyva sularina da baslamam gerekir mi ?2.sorum ise hocam idrar tahlil sonucunda idrarinda KUM gorulmus 4 aylik bir cocukta bu olabilr mi ?dr muz US istedi ne dersiniz ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2010 Saat 11:54 |
1- Öncelikle anne sütünü verdikten sonra istediği kadar süt içebilir.
2- Meyva suları için acele etme.
3- Siz şu idrar tahlili sonuçlarını bana bir yazın, bakalım ne varmış... US şart değil..
|
 |
hceviz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2010 Saat 22:07 |
hocam tekrar mr kizimin tahlil sonucunu yeni alabildim tahlil soyle
gorunum bulanik
renk sari
dansite hi 030
lokosit neg
nitrit neg
reaksiyon ph 5.5
eritrosit neg
protein trace
glukoz neg
keton neg
urobililojen normal
bilirubin normal
sediment her sahada 2-3 lokosit bol kalsiyum oksalat kristali, bol amort urat goruldu.
hocam gecen persembe baska bir yerde tekrar idrar tahlili yaptirdim horda hepsi normaldi sadece 4-5 lokosit epitel 1-2 goruldu yaziyor(nitrit neg).sizce hangisi dogru.acaba ilk tahlilde lokasitleri kalsiyum oksalat kristali alarak algilamas olabilirler mi?2.tahlilile gore 2.dr sonuclar sinirda ilac vermeyelim bir hft sonra tekrar tahlil yaptir dedi.sizin gorususnuz benim icin onemli ne tavsiye ederesiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Tem 2010 Saat 10:25 |
|
İkiside doğru,ikiside "NORMAL" hiç lökosit görmeseler bile bu şekilde rapor yazarlar... İşin "raconu" bunu icap ettiriyor. Siz o laboratuvarlara, idrar görünümlü çay suyu gönderin, ona bile yazarlar.. Lökositleri, kalsiyum oksalatla karıştırmak için baya uğraş vermesi lazım... Sınırda filan olan bir hadise yok, maksat laboratuvarlar iş yapsın...Uğraşmayın bu saçmalıklarla, bunların sonu gelmez, sizde doktordan çıkamazsınız..
|
 |