|
Kortizon ve emzirme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Kas 2022 Saat 20:06 |
Merhaba hocam, gecen hafta başlayan ve şiddetle artan romatizma atağı geciriyorum. en son sedim:68 crp: 135'e cıktı. Ağrılardan nefes alamayacak haldeyim ve bugun prednol 16mgX2 sabah, akşam başlandı. İlacı aldıktan 4 saat sonra ilk sütü sağıp atmamı daha sonra emzirmemi söyledi doktor. Kızım 8 aylık ve emziriyorum bu ilac sütüme gecermi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118957 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
O doktorlar, cidden cok salak!
Prednol igne, agizdan icildiginde etki ETMEZ. Anne sutune gecerse, bebek midesinde nasil etkili olacak? Ayrica, ilaclarin tamami anne sutune gecmezler. Butun vucuda esit dagilacagi icin, kilo ile orantili olarak anne sutunde bulunabilir. MISAL: 50 kilo oldugunuzu kabul edelim, 16mg ilacin 0.32mg'i 1 LITRE sute gecer. Bu salaklari ciddiye almayin, ne zaman gerekirse emzirin.
|
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam prednol hap formunda ve sabah 16X2 yani 32 mg, akşam 32 mg almış olacağım günde 64 mg. Üstelik ağrıları geçmezse doz artacak. Doz fark etmeksizin emzirebilirmiyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118957 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilo hesabi yapin.
MISAL: 50 kilo oldugunuzu kabul edelim, 16mg ilacin 0.32mg'i 1 LITRE sute gecer. Ayrica da, Prednol etkisi cok kisadir. Sute gecmeye vakit bulamaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Kas 2022 Saat 02:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Teşekkür ederim hocam, peki ilacı aldıktan 4 saat sonra emzirmeden önceki ilk sütün sağılıp atılması gerekiyormu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerekse soylerdim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Prednol almadan önce panocer 40 mg mide koruyucu ve apfecto %0.3 göz damlasıkullanıyorum bunlar süte geçermi hocam sormayı unutmuşum.
İyiki varsınız, ne kadar teşekkür etsem az.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Etkileri olmaz.. Goz damlasi?? Sormaniz bile yersiz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|