|
Kronik burun tıkanması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2023 Saat 22:57 |
Kadir bey merhaba nasılsınız?
Kızım 6 yaşında 120 cm 19 kilo Kızımın 5-6 aydır geçmeyen kronik burun tıkanıklığı var. Burnu akmıyor sadece tıkalı nefes alamıyor. Gündüzleri hiçbişey yok. Gece yatınca özellikle sabaha karşı inanılmaz tıkanıyor uyanıyor ağlıyor. Uykusuzluktan hepimiz harap haldeyiz. Yazın yazlığa gidince düzelir diye düşündüm çünkü normalde denize girince orman ve deniz havasıyla hasta olmuyordu hiç ama bu kez yazlıkta da sabaha karşı burun tıkanıklığıyla uyanmaya başladı. Grip ya da başka bir hastalık olmadığına eminiz, çünkü yazın da yaşadık aynı şeyi ve çok izole bir yerdeydik aile dışında kimseyle temasımız vs olmadı. Bir de bu hiç geçmeyen 6 aydır her gece yaşadığımız bir şey Geceleri yatmadan önce her 2 buruna illadin 2 damla damlatmayı denedim ilk saatler işe yaradı ama sabaha karşı yine tıkandı. Hatta artık çaresizlikten birkaç gün alerji için olan nazofix spreyi bile denedik o da ilk birkaç saat rahatlattı sonra yine tıkandı etkisi geçince. Baş ucuna cold mix damlatıyorum her gece ama yine de tıkanıyor. Sizce sebebi ne olabilir? Gündüz bir burun tıkalı olmayıp açık olup gece nefes alamıcak ve hiçbişekilde açılmıcak halde neden tıkanır? Ve nasıl bir çözüm bulabiliriz Lütfen yardım edin çok çaresiziz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120740 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tip burun tıkanıklıkları; burun içi ifrazattan değil, burun içi ÖDEM sonucu olur.
Yastığını yükseltin, Odası serin olsun. ColdMix'e devam edin. Rahatsızlığı devam ederse, bir KBB doktoru görsün; Polip olabilir ve alınınca rahatlar. SAKIN; Geniz eti ve bademciklere el sürdürmeyin.
|
|
![]() |
|
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Kadir bey merhaba size haftalar önce kızımın aylardır geçmeyen burun tıkanıklığı ile ilgili yazmıştım. Söylediğiniz her şeyi uyguladık, serum fizyolojik, cold mix, illadin, odayı serin tutma vs hiçbişey fayda etmedi.
Doktora gittik ışık tutunca bize de gösterdi burun delikleri tamamen kapanmış durumda, içte şişen yerler koyu kırmızı mor gibi olmuş şişmiş ve deliği kapamış ve bu ödem illadin ile bile inmedi ara vererek 1 ay kullandık. Ev akarı alerjisi ve alerjik rinit olduğu için ilaçsız çözemiyoruz malesef. Çocuk artık gece nefes alamamaktan gözleri dudakları morarmış uyanmaya başlayınca mecbur doktorun verdiği ilaçları kullandık. Flixonase ve levmont çiğneme tableti başladık ve başladıktan 1 hafta içinde çocuk gece rahat nefes almaya burnu tıkanmamaya başladı ama ben sizin bu ilaçlara olan tepkinizi bildiğim için 10 gün sonunda kestim. Ama ilaçları keser kesmez çocuğun burnu yine ödem yaptı ve nefes alamamaya başladı. Yani bu durumda bu ilaçlarla düzeldiği için alerji olayı kesin oluyor sanırım zaten bütün testlerde de ev akarı alerjisi çok yüksek çıkmıştı. Odasında halı yok perde yok açıkta hiçbişey oyuncak yok. Yatağına da hepaonline dan akara karşı özel yatak ve yastık koruyuculardan sipariş ettim. Şimdi biz bu durumda bu ilaçlar olmadan çocuğun burnunu asla açamıyoruz. Bu ilaçlarla rahat nefes alıp uyuyabiliyor çok çaresiz kaldık. Bu ilaçları bir süre kullansak çok büyük geri dönülemez bir zararı olur mu? Ya da bu ilaçlar olmadan biz nasıl çözüm bulabiliriz çünkü ilaçsız her yolu denedik ama eziyet oluyor çocuğa. İlk defa bu kadar çaresiz ve arada kaldım. Lütfen yardım edin ne yapmalıyız? Kar zarar hesabı yaparsak bu ilaçların vereceği zarar karşısında rahat uyumasına değer mi? Yoksa bu ilaçlar çok ciddi başka sağlık sorunlarına yol açar mı? (flixonase ve levmont) Çok teşekkürler yardımlarınız için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120740 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En azından Allerset gibi hafif bir ilaç deneyin.
Levmont hadi ne ise de, Flixonase kortizon olduğu için uzun vadede zararlı olacak.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Peki burun için önerebileceğiniz illadin dışında floxinase e muadil daha masum ama burunu rahatlatacak bir sprey var mıdır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yok. Önce bie Allerset deneyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|