|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 18:54 |
Kadir Bey İyi akşamlar,
38 aylık kızım Çarşamba sabahı hafif br ateşle uyandı..Bugün 3.gün ateş halen devam ediyor(hiç ateş düşürücü de vermedim),özellikle de akşamları 39-39.5 oluyor,ve huzursuz uyuyor..Yanında burun akıntısı,hapşırık(arada) var,öksürük de var tabii..Bu akşam dikkat ettim de kesik kesik öksürüyor gibi..Grip mi yoksa krup mu karar veremedim..sizin dediğiniz gibi ballı limon veriyorum bol bol sıvı ve ıhlamur içiyor..ama daha önce 3 gün ateşi hiç devam etmemişti bir danışmak istedim..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Krup degil... Krup'da "kopek havlar" tarzda degisik bir seste oksuruk vardir.
|
|
![]() |
|
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey,
Eşim geldi az önce öksürüğü havlar gibi dedi.. 1-diyelim ki krupsa yapılacak şeyler gripteki gibi değil mi? 2-gripse ateşi de 4-5 gün sürer herhalde |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Krup; bir diger adi, "Uc Gece Hastaligi" dir.. Gece, hasta nefes almakta zorluk ceker, soguk havaya cikarildiginda rahatlar.
1- Decort ampul'un yarisi igne olarak uygulanir, Decort 48 saat etkili oldugundan yeterli olur. Eski mailleri okuyun. 2- 3.gunden sonra Krup, siradan Grip gibi seyir gosterir, sikinti olmaz. 3- Atese kafayi takmayin, ates ile ilgili makaleleri okuyun. |
|
![]() |
|
Kadir Bey Merhabalar,
Kızım 4 gün ateşli bir grip atlattı..ardından şimdi kulak ağrısı başladı..Bu sabah okula giderken illiadin damlattım ve 1 ölçek calpol verdim..2.dozu akşam yatarken 20:00 de damlattım ...Ama gece 23:00 da kulak ağrısı ile uyandı,gene 1 ölçek calpol verdim,sıcak havlu ile kompress yaptım ama kulak ağrısı bir türlü geçmeyince ve çok ağlayınca gece 01:00 da gene illiadin damlattım..illiadini 3 güne tamamlıcam..ama sormak istediğim aralarda kulak ağrısı çok olursa napmalıyım calpol dışında ne verebilirim..3 gün içinde geçmezse ne yapmam gerekli? şimdiden çok teşekkür ederim...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gun icinde, fazladan doz damla damlatabilirsiniz.. 3 gunluk sureyi pek uzatmayin. Bir gun ara verebilirseniz, tekrar 3 gun kullanirsiniz.
Cok agrili durumlarda, 5 gun kullanilir. Saglanan fayda, zararindan fazladir. |
|
![]() |
|
Çok teşekkürler Kadir Bey,
pazartesi gecesi o kulak ağrısından sonra bir daha olmadı..3 gün oldu illiadin kullanalı..ama kızımın geçen hafta da kulağı ağrımıştı 3 gün illiadin kullanmıştım..şimdi gene olmaması için 1 gün ara verip 3 gün daha önlem amaçlı kullansam olur mu yoksa bir daha ağrı olursa mı başlıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri olmadigi surece, Iliadin gerekmez...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|