|
Krup olabilir mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kas 2024 Saat 13:43 |
Hocam 19 aylık oğlum cuma gunu sesı boguklastı öksürmeye basladı gecelerı de boguk sesle öksürüğü var ama havlar tarzda krup oldugundan süphelenıyorum evı devamlı havalandırıyorum cunku nem yuksek oluyor.
Atesı yok hafıf burun akıntısı var bıtkı cayıyla boğazını nemlendiriyorum su verıyorum. Nefes darlığı sezmedım. Ama İnternette baktım antibiyotik gerekir dıyor atesı yokken öksürük ıxın vermem gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son 30 seneden beri, HiB aşıları yapıldığından, artık Haemophilus influenza görülmediği için bu bakteri ile
olan Menenjit ve Krup hastalıkları artık görülmemektedir.
Günümüzde görülen Krup vak'alarının tamamı virütiktir! SAKIN internetteki sağlık ile ilgili Türkçe yazıları okumayın. Tamama yakını yanlış veya yalandır! Krup; "Üç gece hastalığı" diye de bilinir. 3 gece sıkıntı yapabilir, soğuk havaya çıkardığınızda anında açılır.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Kas 2024 Saat 16:01 |
|
![]() |
|
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Hocam hib aşımız yapıldımı bılmıyorum oğlum anafiletik şok gecırdı ilk aşılarında bırdaha korkup yaptırmadık.
Çoklu besın alerjısı vardı. Aşı olmadıgı ıcın bakteriyel krup olabılır mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir .
Kan sayımı yapılırsa; WBC değeri yüksek çıkar. "Anaflaktik şok" olması zırvalığın daniskası!!
Size yalan söylediler! Bebeklerde allerji olmaz ki, "anaflaktik şok" olsun! Tıp tarihinde vaki değil! Muhtemelen, damar içine aşıyı enjekte ettiler. Veya hizli verdikleri için bebekte ağrı şoku oldu. Daha fazla bilgi verebilirmisiniz? Kaç aylıktı, nerede yapıldı? Ne oldu? Aşının cinsi ve markasını biliyormusunuz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Hocam yumurta yogurt peynir vs yiyince kusuyodu isal oluyordu. Test yapıldı onlara cıktı.
Sonra 2.ay asısında resmen kendınden gectı olduktan sonra bıraz ara verdik 4.ay asısında gene aynı şey alerjık reaksiyon gostersınce KKK aşısında yumurta var onu cesaret etmediler bende açıkcası çocugumu öyle gorunce yaptıramazdım travma oldu bızde. Ikısı farklı sehırlerde yapıldı aynı sağlık ocagı degıldı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Bir çok doktorla gorustum içlerinde prof larda vardı ikiye ayrılmışlar.
Kımı yaptırmalısın ne olursa olsun dedı kımıde cocukta sıkıntı yapabılır yaptırma dedıler. Açıkcası bı anne olarak korkuyorum yaptırmaya. Hele bırde suan Türkiye de cıkan yenidoğan cetesını gorunce hastanelerde neler dönüyor bılmıyorum cocugumu emanet etmeye korkuyorum hangı doktor dogru bılmıyorum bu yuzden de yaptırmıyorum hocam. İlla aşı olmasımı gerekır bu sekılde yasaminı sürdüremez mı hastalık açısından. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Allerjilerin tedavileri vardır ama, bazi aşı ile önlenen hastalıklar öldürebiliyor!
O reaksiyonlara; "allerjik reaksiyon" denir ama "Anaflaksi" denemez. Aşı olurken hazırda Adrenalin iğnesi hazır bulundurun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Pekı bazı aşı ile önlenebılen dedıgınız aşılar hangısı en azından önerdıgınız tehlikeli gordugunuz hastalıkların aşılarını öncelıkli olarak yaptırsak hepsını yaptırmasakta
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|