Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkrup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tutu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: krup
    Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 11:58
Kadir bey, selamlar. Hastalıklar başladı yine okullarla.7,5 yaşındaki kızım burun tıkanıklığıyla başladı,sonra öksürük. Bizim öksürükle ilgili zorlu bir geçmişimiz var. Her hastalık sonrası birde en az 3 gün olmak üzere öksürük atakları geçiriyoruz, bir başlıyor saatlerce sürüyor hiç hız kesmeden, sonra birden duruyor 3-4 saat sonra yine başlıyor. Dün gece tekrar başladığında krup şeklindeydi, ve kızım nefes alamıyorum deyince hastaneye gittik. Bacaktan decort yaptılar, 20 dakika soğuk buhar, sabah 6 da geldik eve, 10 a kadar rahat uyudu. Şimdi yine öksürüyor ama normal, krup şeklinde değil. Doktor birde boğazı ve ses telleri iltihaplanmış dedi. Macrol ve iburamin cold, ventolin şurup verdi. Biliyorum siz iburamin cold ve evntolini vermeyin diyeceksiniz. Peki macrolu vereyim mi, gerçekten iltihap varmıdır,gece nefes alamıyorum deyince korktum. Kızımın durumu hakkında yorumunuz benim için önemli, şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 18:44
SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, resmen abone olursunuz. Decort yeterlidir. Gerisini; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile halledin. Bu aptallar hala, sonu"-cold" ile biten ilaclari niye verirlerki??? Ya cok cahiller, yada cok sahtekarlar.
1- Atesi varmiki; antibiyotik kullanasiniz???
2- Atesi olsa bile; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, gene antibiyotik gerekmez.
Eski mailleri okuyun. Diger uyelere gec cevap vermek zorunda kaliyorum.
Yukarı Dön
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 81
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tutu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 20:07
teşekkürler Kadir Bey, okuyorum eski maillerinizi ama işte insan yinede tedirgin oluyor, boğazı ses telleri iltihaplı denince, kafası karışıyor. Sizden duymak kafa karışıklığını yokediyor, iyi geliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 23:51
Iltihap ile alakasi yok.. Nasil bir yerinizi carptiginizda orada bir sislik oluyorsa, ses telleride o sekilde Viruslerin etkisi ile sisiyor ve havanin gectigi aralik daraliyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2015 Saat 23:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.