|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mydeep ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2014 Saat 12:05 |
Hocam merhaba,
5 yaşında kızım grip geçiriyordu sizin önerdiğiniz yöntemleri uyguladım. Ancak bi akşam şiddetli kulak ağrısı ile ağlamaya başladı ve acile gittik mecburen. Kulaklar kızarmış ciğerleri biraz sıkışık dedi ve macrol, sudafed, iburamin cold verdi. macrol haricindekileri kullanmadım sizden okuduğum için ama kulak ağrısı 1 gün daha bekleyip geçmediği için makrol verdim. 3 gün kullandık eli sürekli kulağında tıkanıyor diyor o yüzden tekrar 2 farklı doktora gittik ikisi de kulakta sıvı var hemen aug. es 600 başlamalıyız dedi. yanında her zaman ki gibi actifed gibi ilaçlar verdiler onları kullanmadım. ama aug. verdim. yine 3 gün kullandık ama kulak sıkıntımız geçmiyor tıkanıyor baskı oluyor diye eli sürekli kulaklarında. bugün gittiğimiz başka bir doktor da augemntine rağmen gerilemediyse kbb görsün mutlaka dedi. hocam bu arada bir gün ara vererek 10 gündür illadin damlayı kullanıyorum. şimdi ne yapıyım hocam iki kulakta da var sıkıntı birinde daha fazla dediler. bactrim mi başlasam yoksa kbbye mi gitsem. yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117069 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bes yasindaki bir cocuga; AugmentinES600 verilmez...
2- Kulak agrisi oldugunda, SADECE; Iliadin ped. burun damlasi kullanin... Gunde:2x2'ser damla, her iki buruna, (3 gun)...Ondan sonrada Serum fiz ile devam edin. Allahtan, Iburamin Cold ve Sudafed'i kullanmamissiniz, yoksa su anda cocugunuz, yok yere, "astim" denilerek tedavi goruyor olcakti. Kulaktaki sivi, ASLA Antibiyotiklerle yokolmaz. O sivi zaten Orta kulak boslugunda devamli yapilan bir sividir ve fazlasi Oztaki borusundan, bogaza bosalir. Grip esnasinda, olusan odem ile, Oztaki borusu kapanir ve bu sivi akamayip birikir. Namussuz doktorlarda, bunu sanki Antibiyotikle duzeltebilecekleri gorunumu ile sizleri kandirirlar. Bu tedavilerle dogal olarak bir sonuc alinamayinca da sizleri ameliyata razi edebilmek cok kolay olur. Kasten hicbir ise yaramayan tedaviler veriyorlarki, cocuk iyilesmesin, sizde ameliyati son care olarak gorun.. Yerseniz. 3- Hastalik biraz uzamis; Bactrim surup, gunde 2x1.5 olcek 5 gun verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eyl 2014 Saat 19:19 |
|
![]() |
|
mydeep ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam iyi ki varsınız kbb nin ne diceğini az çok tahmin ediyorum artık trdeki 10 çocuktan 3-4 ü geniz eti ameliyatı oluyor. Bu arada hocam kızım 5 yaşında ama biraz kilolu 24 kilo. 2x1,5 ölçek bactrim yine di mi. Saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117069 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Haklisiniz, ben "17kg civarinda olsa gerek" diye hesap etmistim....Siz:2x2'ser olcek verin.
|
|
![]() |
|
hocam son sorum bu durumdayken grip aşısı olabilirmiyiz. burdakiler olmaz diyor ama onlara kalırsa hiç olamıcaz gibi gözüküyor çünkü kızım gecen sene okula başladığı için sürekli hastaydı bu sene en azından aşı olarak önlem almak istiyorum.
bir de dvit3 almamızı önerirmisiniz bize de çok çok sık hastalanıyor kızım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Asinizi yaptirin. Dogru , onlar neyi dogru bilirlerki, bunu dogru bilsinler... Kitap okusalar ogrenirlerde, ASLA okumazlar.
Ilk 1 yasindan sonra, her cocuga senede 1 ampul Dvit3 oneririm... BU oneri, daha ziyade kemikleri icindir. Yoksa, Dvitamini Grip onlemez. |
|
![]() |
|
Hocam biz bactrime başladık bugun 2.günümüz. bu arada bi tavsiye ile KBB uzmanına gittik. Orta kulakta ve zarda bir problem olmadıgını temiz oldugunu söyledi. Dış kulak iltihaplanması var dedi. Bactrime devam edin dedi. Calpol verdi bir de Singoput diye bir kulak damlası verdi. Ben de damlanın zararlı olmaz mı kulağa kendi doktorumuz önermiyor dedim. Orta Kulak ve zarda problem yok, dış kulak oldugu için kullanalım dedi. Tabi ki size sormadan başlamak istedim. Ne dersiniz hocam?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En azindan, ilk doktorun uydurdugu gibi, "Orta Kula' ta bir sey olmadigi kesinlesti. EGER, cocukta; hic agri filan yoksa, kulak yoluna parmaginizi degdirdiginizde, agri olmuyorsa, o damlayi ( Siprogut olacak) bile kullanmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|