Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak Ağrısı & Türk Dr'Ları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak Ağrısı & Türk Dr'Ları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didemsel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didemsel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak Ağrısı & Türk Dr'Ları
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2017 Saat 10:24

Merhaba Kadir Bey,

Kızım tam 36 aylık,14 kg,98 cm. 18 aylıkken burun akıntısı ve öksürük sonrası aşırı sağ kulak ağrısı sonrası gittiğim her kendi Dr’u hem de meşhur bir Dr da kulak zarı kıpkırmızı,orta kulak iltihabı demişti ve Augmentin antibiyotik içmek zorunda kaldı. O zaman sizi tanımıyordum maalesef.

Bu Eylül ayında kreşe başladı. Başladıktan birkaç hafta sonra da doğal olarak burun akıntısı ve öksürük başladı. Hemen sizden öğrendiğim şekilde sabah akşam 1 kaşık bal-limon içirmeye ve illiadin damlatmaya başladım. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta kadar sonra gece yarısı sağ kulağı çok ağrıdı. Gece 1 tatlı kaşığı Dolven verdim uyuyabildi. Sabah eşimin ısrarı yüzünden Dr’una götürmek zorunda kaldım. Augmentin antibiyotik şurup, Benical öksürük şurubu, Tonimer Lab Baby burun spreyi ve Otrivine damla verdi. Kulağı biraz kızarık, nezle olmuş dedi. Antibiyotiği kullanmak istemiyorum deyince o zaman kullanma, tekrar kulağı ağrırsa o zaman verirsin dedi. Verdiklerinin hiçbirini kullanmayıp İlliadin damla, 3 gün (2*2) sonrasında serum fizyolojikle devam ettim. O hafta sonu iyileşmişti.

Ödül için alışveriş merkezindeki çocuk oyun parkına götürdüm, zıplamalı atlamalı bir yer. O gün akşamı yeniden öksürmeye ve burnu akmaya başladı. Öksürüğü balgamlı gibi dolu dolu. Ancak 3 yaşında olduğu için çıkaramıyor. Bu öksürük böyle 4-5 gün devam etti işyerimde bu aralar çok fazla zatürre vakası duyduğum için korktum ve bir ciğerlerini dinletelim dedim. Dr’u tekrar Benical öksürük şurubu verdi. Onu da içirmedim. Aradan birkaç gün daha geçince yine sağ kulağım ağrıyor dedi. Akşam salonda çok fazla karınca gördüğüm için acaba kulağına karınca mı kaçtı diye korktum. Yine Dr ‘una gittik, karınca meselesini söyleyince kamerayla bakmaları için KBB’a yönlendirdi. KBB Dr ‘u da sağ kulağı iltihap olmuş, sanki elimiz yandığında su toplaması gibi kabarmış zarın üzeri dedi. Antibiyotik vermeye kalktı ben vermeden olmaz mı? deyince  peki o zaman bir daha ağrırsa mutlaka içirin dedi.. Asıl çocuk Dr’u da bunla böyle uğraşma, sürekli grip olup duruyor, 1ay akşamları Zaditen içir dedi. İçirmedim.

Şimdi o günden beri evde 3 gün İliadin damla sonrası yine serum fizyolojiğe başladım, limonlu bala devam ediyorum. Arada kulağım ağrıyor diyor, sürekli değil ağrıdığını söylediğinde 1 tatlı kaşığı Dolven şurup veriyorum. Dün de bu sefer sol kulağım ağrıyor dedi. Dolven dışında hiçbirşey vermiyorum. Acaba öksürüğü için Benical vb bir şey vermeli miyim? Çocuk sabahları ardarda hapşırmıyor ki bence alerjisi yok. Niye Zaditen vereyim?

Gözlemlediğim son 1 aydır, her hafta 1 gece mutlaka kulağım ağrıyor diye uyanıyor ve ağlıyor. Annem ve eşim DR antibiyotik veriyor kullanmıyorsun çocuğun kulağı daha kötü olacak deyip duruyorlar. Doğru yapıyor muyum? Doğru yapıyorsam ya sizi tanımasaydım ne yapacaktık diye kara kara düşünüyorum. Saydığım tüm bu şurupları içecekti çocuğum.

İlginize ve ayırdığınız kıymetli vakte teşekkürler.      

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118634
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2017 Saat 05:18
SAKIN!!!! Sakin oksuruk durumunda, Benical surup kullanmayin!!!  Kullandiginizda, cocuk oksuremedigi
icin, hastalik hemen Akcigerlerine iner..
Benical bir tek; gicik tarzi, ifrazatsiz (akintisiz) oksuruklerde kullanilabilir. O da sart degildir. 
Kulak agrisi oldugunda, sadece;Iliadin kullanin ve bir defa basladiginizda, en az 3 gun, tekrar  agri olmasa
bile verin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.