|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Didemsel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2017 Konum: İSTANBUL(AVR) Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kas 2017 Saat 10:24 |
Merhaba Kadir Bey, Kızım tam 36 aylık,14 kg,98 cm. 18 aylıkken burun akıntısı ve öksürük sonrası aşırı sağ kulak ağrısı sonrası gittiğim her kendi Dr’u hem de meşhur bir Dr da kulak zarı kıpkırmızı,orta kulak iltihabı demişti ve Augmentin antibiyotik içmek zorunda kaldı. O zaman sizi tanımıyordum maalesef. Bu Eylül ayında kreşe
başladı. Başladıktan birkaç hafta sonra da doğal olarak burun akıntısı ve
öksürük başladı. Hemen sizden öğrendiğim şekilde sabah akşam 1 kaşık bal-limon
içirmeye ve illiadin damlatmaya başladım. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta kadar
sonra gece yarısı sağ kulağı çok ağrıdı. Gece 1 tatlı kaşığı Dolven verdim
uyuyabildi. Sabah eşimin ısrarı yüzünden Dr’una götürmek zorunda kaldım.
Augmentin antibiyotik şurup, Benical öksürük şurubu, Tonimer Lab Baby burun
spreyi ve Otrivine damla verdi. Kulağı biraz kızarık, nezle olmuş dedi.
Antibiyotiği kullanmak istemiyorum deyince o zaman kullanma, tekrar kulağı
ağrırsa o zaman verirsin dedi. Verdiklerinin hiçbirini kullanmayıp İlliadin
damla, 3 gün (2*2) sonrasında serum fizyolojikle devam ettim. O hafta sonu
iyileşmişti. Ödül için alışveriş
merkezindeki çocuk oyun parkına götürdüm, zıplamalı atlamalı bir yer. O gün
akşamı yeniden öksürmeye ve burnu akmaya başladı. Öksürüğü balgamlı gibi dolu
dolu. Ancak 3 yaşında olduğu için çıkaramıyor. Bu öksürük böyle 4-5 gün devam
etti işyerimde bu aralar çok fazla zatürre vakası duyduğum için korktum ve bir
ciğerlerini dinletelim dedim. Dr’u tekrar Benical öksürük şurubu verdi. Onu da içirmedim.
Aradan birkaç gün daha geçince yine sağ kulağım ağrıyor dedi. Akşam salonda çok
fazla karınca gördüğüm için acaba kulağına karınca mı kaçtı diye korktum. Yine
Dr ‘una gittik, karınca meselesini söyleyince kamerayla bakmaları için KBB’a
yönlendirdi. KBB Dr ‘u da sağ kulağı iltihap olmuş, sanki elimiz yandığında su
toplaması gibi kabarmış zarın üzeri dedi. Antibiyotik vermeye kalktı ben
vermeden olmaz mı? deyince peki o zaman
bir daha ağrırsa mutlaka içirin dedi.. Asıl çocuk Dr’u da bunla böyle uğraşma,
sürekli grip olup duruyor, 1ay akşamları Zaditen içir dedi. İçirmedim. Şimdi o günden beri evde 3 gün İliadin damla sonrası yine serum fizyolojiğe başladım, limonlu bala devam ediyorum. Arada kulağım ağrıyor diyor, sürekli değil ağrıdığını söylediğinde 1 tatlı kaşığı Dolven şurup veriyorum. Dün de bu sefer sol kulağım ağrıyor dedi. Dolven dışında hiçbirşey vermiyorum. Acaba öksürüğü için Benical vb bir şey vermeli miyim? Çocuk sabahları ardarda hapşırmıyor ki bence alerjisi yok. Niye Zaditen vereyim? Gözlemlediğim son 1 aydır, her hafta 1 gece mutlaka kulağım ağrıyor diye uyanıyor ve ağlıyor. Annem ve eşim DR antibiyotik veriyor kullanmıyorsun çocuğun kulağı daha kötü olacak deyip duruyorlar. Doğru yapıyor muyum? Doğru yapıyorsam ya sizi tanımasaydım ne yapacaktık diye kara kara düşünüyorum. Saydığım tüm bu şurupları içecekti çocuğum. İlginize ve ayırdığınız
kıymetli vakte teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN!!!! Sakin oksuruk durumunda, Benical surup kullanmayin!!! Kullandiginizda, cocuk oksuremedigi icin, hastalik hemen Akcigerlerine iner.. Benical bir tek; gicik tarzi, ifrazatsiz (akintisiz) oksuruklerde kullanilabilir. O da sart degildir. Kulak agrisi oldugunda, sadece;Iliadin kullanin ve bir defa basladiginizda, en az 3 gun, tekrar agri olmasa bile verin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|