|
kulak ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eki 2018 Saat 14:42 |
hocam merhaba. kızım 5 yaş 5 aylık. 18 kilo. grip geçiriyordu. burun akıntısı dün çoktu. bugün yok. ama yaklaşık 1 aydır sadece sabahları burununda yeşil akıntı oluyor.. malesef burununu sümkürmeyi bilmediği için burun aspiratörü ile çekiyorum. acaba şiddetli mi çektim :( bu sabah kulağım ağrıyor diye ağladı ve beni hemen doktora götür dedi.. hocam önce özel bir hastaneye gittik. özel hastanedeki acil doktoru baktı ve dış kulak enfeksiyonu oluşmuş. yani hem kızarıklık hem ödem var dedi.. şu ilaçları verdi. klamoks fort 400/57 günde 2*1 dolven 100mg sabah öğle akşam 2 şer ölçek ve otipax %1 kulak damlası sabah öğle akşam 1 er damla verdi.....
devlet hastanesinin aciline gittik.. o da kulağına baktı ve dış kulak enfeksiyonu gelişmiş dedi.. o da otipax ve genta günde 4 defa 1 er damla verdi... antibiyotik verilir mi yarın bi uzamana gidin o karar versin dedi... hocam ne yapalım neyi kullanalım. kulak ağrısı çok zor :( illadin sordum eczaneye...kulak damlası yok, sadece burun damlası var dediler bu arada... hocam son olarak da boğazım ağrıyor dedi.. boğazına cep telefonunun ışığıyla hem ben hem babası baktık. ikimiz de aynı şeyi gördük. sağ bağdemciğinde ufak ufak beyaz lezyonlar var :(
Düzenleyen leyli - 28 Eki 2018 Saat 15:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin kulagina bir sey damlatmayin… Iliadin damla: BURUNA DAMLATILIR!!!!!!!! Ne yani!!! Eczaci verse idi, kulagina mi damlatacaktiniz???? Eski mailleri okuyun...
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam antibiyotik kullanmayalım mı o zaman.. hocam sabahdır kulağı ağrıyor. biz ilaçlar için sizin yanıtınızı bekledik. antibiyotiksiz geçmez enfeksiyon dedi doktor.hocam kusura bakmayın. asker de uğurluyoruz. çocuk ağlıyor bir yandan, şuan eski maillere bakamıyorum. şimdi bu doktorların verdiği hiçbir ilacı kullanmayacağız. illadin burun damlasını her iki burnun deliğine kaç kere damlatayım.. hocam biz hayatımızda hiç damla kullanmadık...o sebeple çok yabancıyım damlaya. kusura bakmayın..ağrısını hemen keser mi hocam..
hocam bir de boğazındaki beyaz beyaz lezyonlar için ne yapalım. boğazı da kötü durumda. inanın perişan durumdayız :(
Düzenleyen leyli - 28 Eki 2018 Saat 20:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates + Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi yoksa, ( ucu bir arada olacak)SAKIN Antibiyotik baslamayin!! Iliadin: Sirt ustu yatar durumda; gunde:2x2'ser damla her iki burun deliklerine, 3 gun damlatilir. Her bir tarafa damlattiktan sonra basini o tarafa cevirip, 1-2 dakika o vaziyette bekletin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2018 Saat 20:21 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam son kez kusura bakmayın. rahat uyuması için elimizde dolven var. 5 yaş 5 aylık. 18 kilo kaç ölçek vereyim boğaz ağrısını kessin. şu an sadece bir ölçek verdim.. hocam bir de şurupların içinden çıkan ölçeğin tamamı kaç mg.. ben her zaman o ilacın içinden çıkan kaşığın tamamını ağzına kadar dolduruyorum ve hiç şimdiye kadar dikkat etmmişim
Düzenleyen leyli - 28 Eki 2018 Saat 21:19 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 olcek=5ml=100mg.. Gunde en fazla; 3x1 olcek verebilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|